- Reklama -

V.Uspaskich. KK nuotr.

Nekreipiu dėmesio į silpnų žmonių kvailus pasisakymus, bet šį kartą į premjero plepalus privalau atsakyti, nes tai liečia ne tik mane, o visus Lietuvos žmones. Ypač tada, kai demokratinėje valstybėje propaguojama buvusi komunistinė tvarka ir teisinis nihilizmas, atsiliepiantis visų šalies žmonių gerovei.

Jeigu ponui melagiui premjerui priimtini tokie faktai, tai normaliai demokratinei valstybei tai turėtų būti nepriimtina. O faktai yra tokie (išvardinsiu tik keletą):

Pirma, demokratinėje valstybėje nepriimtina daryti kratos, neįleidžiant į patalpas organizacijos advokatų ir vadovybės. Teisinėje valstybėje bet koks procesinis veiksmas, padarytas byloje neteisėtai, negali atvesti prie teisėtų sprendimų. Kratos Darbo partijos būstinėje protokolą užfiksavo bei pasirašė advokatas ir Loreta Graužinienė, tačiau prie parašų yra prierašas, kad į patalpas jie buvo įleisti tik po 6 valandas jau darytos kratos. Ką ten 6 valandas darė pareigūnai — ieškojo įkalčių ar klastojo? Mūsų melagiui premjerui tai priimtina.

Antra, rinkimų metu kandidatui į Seimą neleidžiama susitikinėti su rinkėjais. Ar tai tenkina mūsų melagį premjerą?

Trečia, pagal teismo proceso dalyvių prašymus nekviečiami svarbūs liudytojai.

Ketvirta, teismo byloje nedaroma įrodymų finansinė ekspertizė, nors net specialistai, sudarantys apskaitos aktą, pripažino padarę šiurkščių klaidų, neteisėtai priskaičiavę milijonines sumas.

Penkta, Darbo partijai laimėjus pirmąjį Seimo rinkimų turą, kaltinimai jai ir jos vadovams yra perkvalifikuojami prieš pat antrąjį rinkimų turą, nepakeičiant nė vieno žodžio kaltinamajame akte. Tad kam iš tiesų turėtų būti svarbu išsiaiškinti tiesą ir atkurti teisingumą — ar V. Uspaskich, ar vis tik Darbo partijai ir visai mūsų šalies visuomenei?

Šešta, nepadarius mano rašto ekspertizės, pirmos instancijos teismas priėmė nuosprendį, po kurio paaiškėjo, kad tai — ne mano parašai. O paskui tokie teisėjai keliami pareigose. Ar tai irgi normalu teisinėje valstybėje?

Septinta, ar normalu teisinėje valstybėje, kad Lietuvos Prokuratūra ir teismas dezinformuoja Europos Parlamentą, pateikdami tikrovės neatitinkančią informaciją?

Aštunta, procesiniai sprendimai byloje priiminėjami, įsigaliojus teisiniam imunitetui. Ar tai normalu teisinėje valstybėje? Dėl šito fakto Europos Žmogaus Teisių Teismui yra įteiktas skundas. Teismas jau suteikė numerį šiai bylai ir artimiausiu metu pradės nagrinėti žmogaus teisių pažeidimus Lietuvoje, nors tokio nagrinėjimo tikrai galima buvo išvengti, jeigu Lietuvos teismas tinkamai atliktų savo darbą.

Bet kai teismai mato, kad tokį teisinį nihilizmą palaiko, skatina ir net, kaip dabar aiškėja, reikalauja pats premjeras, ką gi belieka daryti „nepriklausomiems teismams“?

Faktus galima vardinti ir toliau, bet net ir tai, kas paminėta, keltų šiurpą kiekvienai išties demokratinei valstybei. Tik ne mūsų, kur prie valstybės vairo stovi buvusieji diktatoriškos valstybės architektai, skatinantys teisinį nihilizmą.

Ar išdrįs A. Butkevičius, kurį drąsiai galima vadinti melagiu, paneigti nors vieną faktą?

Todėl ir Seimo Žmogaus teisių komiteto nariams turi būti gėda — dirbdami tokiame komitete jie net nesiruošia nagrinėti tokių šiurpą keliančių faktų. Nors komitetas tam ir sukurtas, kad sumažintų žmogaus teisių pažeidimus demokratinėje valstybėje.

Išdrįs? Ne, jis yra bailys ir melagis, rinkimų metu pažadėjęs keisti žmonių pasmerktą konservatorių naktinę mokesčių reformą, bet po rinkimų nepakeitęs nė vieno įstatymo. Jis ir toliau apgaudinėja rinkėjus, vykdydamas konservatorių sugalvotą ekonominę programą, žlugdančią valstybę.

Viktoras Uspaskich

Darbo partijos garbės pirmininkas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!