- Reklama -

I.Strelkovas spėja, kad Kijevas sukilėlių rankomis siekia sunaikinti Maidano ir "Dešiniojo sektoriaus" aktyvistus

Nors Ukrainos prezidentas Petro Porošenka penktadienį 72 valandoms pratęsė paliaubas su Rytų Ukrainos sukilėliais, pranešta, kad šįryt, apie 9.30 val., iš haubicų buvo apšaudyta Artiomo gyvenvietė – pataikyta į gyvenamuosius namus, turgų. Pranešama, kad yra civilių aukų.

Po paliaubų pratęsimo, naktį iš birželio 27 į 28 d., virš Slaviansko vyko aktyvi žvalgyba: skraidė virš 10 bepiločių skraidymo aparatų.

Šeštadienio ryte „priešininko lėktuvai Kramatorsko rajone parašiutais numetė karinius krovinius“, paskelbė Slaviansko sukilėlių vadas I.Strelkovas.

Sukilėlių žvalgybos duomenimis, visą šeštadienį buvo pastebimas kariuomenės ir technikos perdislokavimas į Slavianso ir Kramatorsko miestų pakraščius. Pranešama, kad „priešininkas ruošiasi visiškam Jampolio miestelio „išvalymui“.

Slaviansko sukilėlių vadas mano, kad kariniai veiksmai Kijevo iniciatyva Rytų Ukrainoje bus atnaujinti.

I.Strelkovo nuomone, vienas iš Kijevo tikslų – Rytų Ukrainoje „neutralizuoti“ „Dešiniojo sektoriaus“ ir Maidano savigynos aktyvistus, kurie priešingu atveju liktų Ukrainos sostinėje Kijeve ir ten destabilizuotų situaciją.

„Gali būti, kad viena iš karo pratęsimo užduočių yra maksimali aktyvistų „utilizacija“, – I.Strelkovą cituoja „Vzgliad“.

Šiandien Kijeve prie Ukrainos Prezidento administracijos pastato įvyko radikalios, į terorizmą linkusios organizacijos „Dešinysis sektorius“ ir oligarcho I.Kolomoiskio finansuojamo bataljono „Aidar“ mitingas. Aršiai nusiteikę protestuojai reikalavo, kad P.Porošenka konfliktą Rytų Ukrainoje spręstų ne taikiai, o karine jėga. Radikalai Ukrainos Prezidento administraciją apmėtė dūminėmis šaškėmis.

Kaip žinia, birželio 27 d. vakarą baigėsi savaitę trukusių paliaubų tarp Ukrainos ir pasiskelbusių Donecko ir Lugansko liaudies respublikų terminas. Naktį iš penktadienio į šeštadienį Ukrainos Prezidentas P.Porošenka pratęsė paliaubas: įsakė visiems jėgos padaliniams, dalyvaujantiems spec.operacijose Rytų Ukrainoje pratęsti ugnies nutraukimą iki pirmadienio vakaro.

Papildyta 00.10 val.: į kovą prieš sukilėlius pasitelktas cheminis ginklas

Sukilėliai skelbia, kad prieš juos šį vakarą Semionovkoje panaudotas cheminis ginklas: yra stipriai apsinuodijusių fosforo garais.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!