- Reklama -

Pranešama, kad Donbase ant taikių gyventojų mėtomos fosforinės bombos

Pirmadienį Rusijos užsienio reikalų ministras S.Lavrovas spaudos konferencijoje pareiškė jau mėnesį nesiskiriantis su Ukrainos prezidento P.Porošenkos citata.

„Darbštūs ir taikūs žmonės, kokie yra dauguma doneckiečių ir luganskiečių, pajuto mūsų simpatiją, meilę ir pagarbą… Ukrainos karinės pajėgos, Nacionalinė gvardija, kiti padaliniai niekada neleis sau panaudoti jėgą prieš taikius gyventojus. Jie niekada nesmūgiuos į gyvenamuosius kvartalus. Ukrainos kariai ir gvardiečiai rizikuos savo gyvybėmis, kad nesukeltų pavojaus moterims, vaikams, pagyvenusiems vyrams… Tokia amžina ukrainiečio kario riterio prigimtis“, – perskaitė S.Lavrovas P.Porošenkos citatą, pasakytą liepos 1 d.

Kiek patylėjęs, S.Lavrovas žurnalistų paklausė: „Dar klausimų yra?“, tačiau spaudos konferencijų salėje buvo mirtina tyla. Neišgirdęs klausimų, S.Lavrovas išėjo.

Tuo tarpu ne tik Rusijos, bet ir JAV žiniasklaida rašo apie Luganske ir Donecke per „antiteroristines operacijas“ užmuštus šimtus civilių.

Taigi, iš tiesų keista ta Ukrainos valdžios ir Ukrainos karinių pajėgų bei nac.gvardijos meilė, simpatija ir pagarba doneckiečiams ir luganskiečiams – nuo tokių „meilės priepuolių“ žūsta moterys, vaikai, seneliai.

Apie tai, kad Ukrainos karinės pajėgos bombarduoja išskirtinai į taikius taikinius, žiniasklaidai sakė ir Luganske apsilankęs ESBO grupės vadovas Kaj Vyttrup.

„Per paskutines kelias dienas aš įsitikinau, kad bombarduoja išskirtinai į taikius taikinius: namus, butus, fabrikus. Tie žmonės nieko čia nedarė – jie čia tik gyvena. Ir ką jie gauna? Tas skeveldras?“ – po apsilankymo Luganske žurnalistams sakė ESBO grupės vadovas.

„Tai ką, jie čia mūsų taip ateina apginti? Čia taip vadinasi, kad Ukrainos armija mus gina?“ – klausė ESBO atstovo luganskietė.

Beje, naujų P.Porošenkos „meilės priepuolių“ Donbaso civilių žmonių atžvilgiu ilgai laukti nereikėjo: vadinamosios Donecko liaudies respublikos socialinių komunikacijų komitetas paskelbė, kad ant taikių Donbaso gyventojų buvo numestos fosforinės bombos.

„Šachtos Krasnaja Zvezda rajone, Makejevkos miestelyje, buvo numesta fosforinė bomba.

Vietiniai gyventojai pranešė, kad Šachtersko rajone, Zarosčienkoje kaime, kiekvieną dieną vienu ir tuo pačiu maršrutu skrenda Ukrainos lėktuvai ir mėto fosforines bombas. Paskutinis metimas buvo vakar vakare, po to lėktuvas nuskrido į šiaurės-vakarus.

Charcyzske po ukrainiečių avia išpuolių dega vamzdžių gamykla“, – pranešė vadinamosios Donecko liaudies respublikos socialinių komunikacijų komitetas.

„Darbštūs ir taikūs žmonės, kokie yra dauguma doneckiečių ir luganskiečių, pajuto mūsų simpatiją, meilę ir pagarbą…“ (P.Porošenka)

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!