- Reklama -

Mūšiai prie Lugansko. Stop kadras

Amerikiečių žurnalistas Džordžas Elaisonas, dabar gyvenantis Ukrainoje, savo „blogo“ puslapiuose teigia tapęs Ukrainos kariuomenės bei Igorio Kolomoiskio ginkluotų gaujų siautėjimo Rytų Ukrainoje liudininku. Anot jo, milijonams to regiono gyventojų gresia etniniai valymai.

Žurnalistas Džordžas Elaisonas leidinio OpEdNews puslapiuose aprašo nūdienos Donbaso tikrovę. Pasak jo, tai, kas ten dabar vyksta, galima įvardinti kaip etninius valymus.

“Reguliariosios kariuomenės kariai siaubia vietinių ūkininkų laukus bei treniruojasi, šaudydami į jų traktorius. O kai į parduotuves užeina Kolomoiskio smogikai, tai išties ima priminti užgrobimus. Jie apsupa pastatą ir taikosi į kiekvieną, kas tik eina pro šalį. Baimindamiesi snaiperių, jie stabdo transportą. O žmonės negali gauti net būtiniausių prekių,”- rašo amerikiečių žurnalistas.

Pasak D. Elaisono, būta mažiausiai trijų požymių, bylojančių, kad P.Porošenkos taikos planas nebus įgyvendintas.

Pirma,Kijevas nė karto nesiryžo dialogui su Donecko ar Lugansko Liaudies respublikomis.

Antra, per laikinas paliaubas Kijevo valdžia vykdė savo karių bei karinės technikos perdislokavimą, apie ką bylojo Slovianske, Odesoje bei Kramatorske vykusios skerdynės.

Na, ir galiausiai, “bankininkas, žydų lyderis bei oligarchas-valstybininkas” Kolomoiskis pareiškė nevykdysiąs Porošenkos nurodymų, bei “tęsiąs karo veiksmus tol, kol nebus nužudyti visi maskoliai”.

“Valdžia paleidžia raketas bei kasetines bombas į ligonines, vaikų darželius bei gyvenamuosius rajonus. Nutraukė insulino ir iš dalies maisto tiekimą. Etniniai valymai vykdavo gyvenvietėse, kuriose nebūdavo jokių kovotojų. Vietinis “Raudonasis kryžius” skundžiasi, jog samdiniai šaudo į bet ką, kas tik yra pažymėta raudonu kryžiumi – į “Greitosios pagalbos” automobilius bei į vaistus gabenančias transporto priemones,”- rašo amerikiečių žurnalistas Džordžas Elaisonas.

Taip pat, pasak jo, yra naudojamos fosforo bombos bei dujos.

“Kijevo valdžia svarsto galimybę sukurti 10 kilometrų pločio buferinę zoną ties uždaroma siena su Rusija. Tačiau, vos tik pažvelgus į žemėlapį, matyti, jog tuomet reikės perkelti 5 milijonus žmonių bei uždaryti visus pietrytinių regionų centrus,”- rašo Džordžas Elaisonas.

Kalbėdamas apie paprastų ukrainiečių požiūrį į šalies įvykius, D. Elaisonas pabrėžia, jog dar prieš pusmetį jie, stebėdami Maidaną, tikėjo, esą Ukraina bus vientisa.

Parengė Sergejus Sokolovas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!