- Reklama -

Stop kadras

Liepos 29 dieną iš Ukrainos teritorijos buvo apšaudytas Rusijos pasienio posto “Gukovo” ( Rostovo sritis) muitinės punktas.

Apie 13 valandą RF Pietų muitinės valdybos atstovas Rajanas Faruškinas bei transporto priemonių kontrolės punkto viršininkas Andrejus Pleskunovas atvyko į muitinės punkto pasienio poste “Gukovo” teritoriją, kad nufotografuotų praėjusią naktį įvykdyto posto apšaudymo padarinius. Ir tuo metu į juos buvo pradėta kryptingai šaudyti iš automatinių ginklų, tikėtiniausia- iš automatinių granatsvaidžių ( AGS ).

Pasienio postas “Gukovo”, kaip ir kiti pasienio postai, ir anksčiau buvo nė kartą apšaudyti iš Ukrainos teritorijos.

Na, o prieš tris dienas…

Socialiniame tinkle pasirodė įdomūs įrašai.

Liepos 26 dieną įvyko du kontaktai.

Ukrainos pasienio tarnybos vadovybės atstovas, susisiekęs su Donecko pasieniečių būrio štabo viršininku pulkininku Jurijum Zaicevu, mokydamas pastarąjį, kalbėjo:

“…Šaunuoliai, suveikėt! Viską laiku išryškinot. Bet dabar reikia antrąjį žingsnį apgalvoti. Jei jie bus arti sienos, tai atidenk ugnį iš šaunamojo ginklo. Ne gausiai, bet…Pagalvok, gal AGS kur nors yra, arba mes tau jį pamėtėsim. Arba iš PK ( Kalašnikovo kulkosvaidis- S.S.), iš SVD ( Dragunovo snaiperio šautuvas- S.S.) mušk juos. Pavieniais šūviais, seriją kokią paleiskite.  Nekelk plataus masto užduočių, kelk jas patikimiems žmonėms, geriems šauliams. Vos tik jie pasirodys, mušk juos! …Na, trys kilometrai, aš suprantu, aš juk turiu omeny, kai jie bus arčiau…O tai jie šaudo į Ukrainos teritoriją, o po to apsimetinėja. O ar mes negalime juos apšaudyti, o po to apsimetinėt, esą tai separatistai?  Jie čia gali tik artilerijos baterijas užfiksuoti, o šaunamojo ginklo neužfiksuosi…Jie gali tik pliurpt. Tai juk ir mes kalbam- va, mus apšaudė….Nieko nežinom, visa tai separatistai, mes nieko nematėm.  Jokių mūsų padalinių tame rajone nebuvo, ar aišku? “

Taigi, “akcija” inicijuota. Jos virsmas konkrečia užduotimi tęsiasi per kitą kontaktą. Tarp Donecko pasienio būrio vado Jurijaus Lysiuko ir jau minėto pulkininko Zaicevo, to paties būrio štabo viršininko.

Zaicevas aiškina gautą užduotį:

“Taigi, Jurijau Aleksandrovičiau, vadas tokią užduotį suformulavo…Bet rikiuotėje jos skelbti nereikia. Reikia postų viršininkams. Taip, kad jie patikimiems žmonėms perduotų. Visiems iš eilės pasakoti nereikia….

Reiškia, padaliniai, kurie ten pasienyje tarnauja…Jei kažkur ties “nuliu” ( neutralioji pasienio juosta- S.S.). kažkur netoli “nulio” dislokuojasi kažkokios pozicijos, tai nereikia bijoti, kad tai šiek tiek ne mūsų teritorija, o šaudyti taikliai ( “na poraženije”)…”

Na, o kaip tokios akcijos yra įgyvendinamos, byloja Rusijos Gukovo pasienio posto apšaudymai iš automatinių granatsvaidžių “AGS”.

Kam yra naudingos tokios akcijos-provokacijos? Viena iš versijų: Ukrainos prezidentas P.Porošenka Vašingtono nurodymu siekia išprovokuoti Trečiąjį pasaulinį karą.

Parengė Sergejus Sokolovas

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!