- Reklama -

Po Rusijos lėktuvo katastrofos Egipte praėjo beveik savaitė, tačiau V.Putinas vis dar mįslingai tyli - tik pareiškė, jog pritaria Rusijos FST vadovo reikalavimui nutraukti skrydžius į Egiptą. Nuotr. iš kremlin.ru

Spalio 31 d. Egipte virš Sinajaus pusiasalio sudužęs lėktuvas A321– teroristinis aktas. Apie tai prabilo JAV prezidentas B.Obama, apie tai paskelbė ir Didžioji Britanija, atšaukusi skrydžius į Šarm-el-Šeichą.

Terorizmo versiją, panašu, tiria ir Rusija, nors oficialių pranešimų kol kas apie tai nėra. Vienintelė nuoroda į tai, kad lėktuvo katastrofa – teroristinis aktas, yra šiandien įvykęs neeilinis Rusijos nacionalinio antiteroristinio komiteto posėdis.

Kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, neeiliniame nacionaliniame antiteroristinio komiteto posėdyje FST vadovas A.Bortnikovas pareiškė, jog būtina nutraukti visus skrydžius į Egiptą.

Netrukus buvo paskelbta, kad tokią būtinybę palaiko ir Rusijos prezidentas V.Putinas.

Lietuvos URM: jokių skrydžių į Šarm-el-Šeichą ir Sinajaus pusiasalį

Šiandien Lietuvos Užsienio reikalų ministerijoje taip pat įvyko pasitarimas su Valstybės saugumo departamento, Civilinės aviacijos administracijos, Turizmo departamento atstovais, kurio metu pasikeista ir įvertinta turima informacija apie saugumo situaciją Šarm-el-Šeicho oro uoste ir galimos priemonės Lietuvos piliečių saugumui užtikrinti.

Užsienio reikalų ministerija pranešė, jog rekomenduoja nevykti oro transportu į Šarm-el-Šeicho oro uostą ir kitus Sinajaus pusiasalio oro uostus. Keliaujantiems į Egiptą rekomenduojama elgtis atsargiai, vadovautis kelionių organizatorių, vadovų ir viešbučio administracijos nurodymais.

Kaip žinia, spalio 31 d. Egipte, skrisdamas iš Šarm-el-Šeicho į Sankt Peterburgą, virš Sinajaus pusiasalio sudužo Rusijos lėktuvas A321. Žuvo visi juo skridę 224 keleiviai. Jauniausiam keleiviui buvo 10 mėn.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!