- Reklama -

Pasak rusų žiniasklaidos, mūsų Prezidentė su Ukrainos Prezidentu telefonu aptarė Lietuvos ir Lenkijos karių įvedimą į Ukrainą "per bendros karinės brigados su Ukraina sudarymą". Nuotr. iš lrp.lt

Vakar Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė telefonu kalbėjo su Ukrainos Prezidentu Petro Porošenka.

„Lietuvos ir Ukrainos vadovai aptarė padėtį Rytų Ukrainoje bei priemones, kurios padėtų užkirsti kelią tolesniam konflikto eskalavimui“, – taip vienu sakiniu apie Prezidentės D.Grybauskaitės ir Ukrainos Prezidento P.Porošenkos telefoninį pokalbį pranešė Prezidentės spaudos tarnyba.

Tuo tarpu Rusijos televizijos TV kanalas „Rossija 24“ šiandien paskelbė, kad Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir Ukrainos Prezidentas Petro Porošenko telefonu aptarė Lietuvos ir Lenkijos karių įvedimą į Ukrainą.

Pasak rusų žiniasklaidos, Ukrainos armijai reikalinga pagalba kariaujant Rytų Ukrainoje, todėl bus sudaryta bendra Ukrainos-Lenkijos-Lietuvos karinė brigada Lvove, ir tokiu būdu į Ukrainą bus įvesti NATO – Lietuvos ir Lenkijos – kariai. Būtent šios bendros karinės brigados su Ukraina sudarymą ir Lietuvos bei Lenkijos karių įvedimą į Ukrainą vakar, pasak „Rossija 24“, ir aptarė telefonu Dalia Grybauskaitė ir Petro Porošenko.

Pasak Rusijos TV, Lenkija turi priežastį įvesti savo karius į Ukrainą: 80 000 lenkų yra pateikę prašymus Ukrainai dėl restitucijos Lvove ir Vakarų Ukrainoje.

Tuo tarpu kodėl Lietuva ves savo karius kariauti į Ukrainą, Rusijos TV nesupranta.

„Kam Lietuvai reikia, kad jų kariai grįžtų karstuose, kaip grįždavo iš Irako ir Afganistano?“ – jau iš anksto pradėjo skaičiuoti būsimus lietuvių karių „karstus“ Rusijos TV.

Papildyta: KAM pozicija

“Žiniasklaidos priemonėse pasirodžius Rusijos šmeižtui dėl planuojamos steigti trišalės Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados, pateikiame oficialią KAM poziciją šiuo klausimu:

Trišale Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigada siekiama padėti Ukrainai vykdyti demokratines reformas ir plėtoti efektyvias ir demokratiškai atskaitingas karines pajėgas.

Tikime, kad panašiai kaip savo laiku bendro su NATO šalimi – Lenkija – bataliono sukūrimas Lietuvai padėjo pagal vakarietiškus standartus reformuoti savo pajėgas ir įdiegti reikiamus standartus, taip ir būsima trišalė brigada padės Ukrainai siekti tų pačių tikslų.

Brigadą planuojama formuoti pagal Europos Sąjungos kovos su krizėmis daugianacionalinių kovinių grupių pavyzdį. Brigados kariai bus dislokuoti juos priskyrusių šalių teritorijose, o priėmus sprendimą aktyvuoti brigadą arba jos dalį – į užduoties vietą vyks junginio sudėtyje.

Planuojama, kad brigada dalyvaus bendruose mokymuose ir pratybose. Prireikus, brigada ar atskiri jos elementai galės būti siunčiami į tarptautines operacijas, kurioms būtų suteiktas JTO Saugumo Tarybos mandatas”, – teigiama KAM puslapyje socialiniame tinklapyje “Facebook”.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!