- Reklama -

P.Gražulis. KK nuotr.

2013 m. sausio 2 d. buvo atsisakyta išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę Lietuvą jau ne kartą garsinusiai Izabelai Tobias.

Pabrėžiu, jog tai ne pirmas kartas, kada remiantis Konstitucinio Teismo dvasių pateiktomis interpretacijomis, Lietuvos pilietybė nesuteikiama šalį garsinantiems žmonėms. Tenka apgailestauti, jog milijonai yra iššvaistomi įvairioms programoms, siekiant garsinti Lietuvos vardą, tačiau tokie neapgalvoti sprendimai kaip I. Tobias atveju užkerta tam kelią.

Visų piliečių nuomonių apklausų rezultatai rodo, jog tokia praktika yra absurdiška ir keistina.

Atkreipiu dėmesį, jog iki 2003 metų iškiliems Lietuvai nusipelniusiems asmenims pilietybė būdavo suteikiama.

Norėčiau priminti, jog pilietybės teikimo tvarka Lietuvą garsinantiems asmenims kai kurių asmenų buvo radikaliai pakeista tik siekiant nušalinti Rolandą Paksą iš Respublikos Prezidento pareigų. Ir tik dėl apgailėtinų devynių žmonių sprendimų dėl vieno politinio klausimo esame įstumti į dabartinę situaciją. Primenu, jog Rolando Pakso nušalinimo istorija jau yra įvertinta ir Europos Žmogaus Teisių Teismo.

Konstitucinis Teismas turėtų atsižvelgti į daugumos Lietuvos žmonių nuomonę ir dar sykį peržiūrėti savo doktriną pilietybės teikimo klausimu. Tikiu, kad Konstitucinio Teismo teisėjai vadovausis ne dvasiomis, bet protingumo principu ir valstybės bei Tautos interesais.

Seimo narys Petras Gražulis

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!