Seimo narė Ligita Girskienė. Nuotr. iš asmeninės L. Girskienės paskyros FB
- Reklama -

Lietuvos Vyriausiasis Administracinis Teismas priėmė sprendimą dėl aplinkos ministro Simono Gentvilo įsakymo, kuriuo gyventojai apmokestinami dvigubai.

Teismas tenkino Ligitos Girskienės pareiškimą, kurį pasirašė ir kai kurie kiti Seimo nariai bei naikina aplinkos ministro liberalo Simono Gentvilo įsakymą dėl dvigubo gyventojų apmokestinimo už pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymą.

Teismas, kuriame Seimo narių grupei atstovavo Ligita Girskienė, teigia, kad „aplinkos ministras viršijo savo įgaliojimus ir kompetenciją nustatydamas Įsakymo 2.2.2 papunkčio reguliavimą, nors aiškaus ir konkretaus įstatyminio pavedimo priimti tokį teisinį reguliavimą neturėjo, t. y. priimdamas šią poįstatyminio teisės akto nuostatą aplinkos ministras nesivadovavo įstatymu”.

Teismas taip pat konstatavo, kad „Simono Gentvilo įsakymo „Dėl Pakuočių atliekų, susidarančių komunalinių atliekų sraute, rūšiuojamojo surinkimo ir vežimo paslaugos teikimo būtinųjų reikalavimų ir pakuočių atliekų tvarkymo organizavimo ir finansavimo sutarties būtinųjų sąlygų patvirtinimo” 2.2.2 papunktis prieštarauja konstituciniam teisinės valstybės principui“.

„Tokiu būdu aplinkos ministras įsiterpė į savivaldybės biudžeto, į kurį patenka vietinės rinkliavos, paskirstymo procesą, ir tai taip pat nepatenka į aplinkos ministro kompetencijos ribas” – sprendime pažymėjo Lietuvos Vyriausiasis Administracinis Teismas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!