- Reklama -
Živilė Pinskuvienė - Širvintų rajono merė. KK nuotr.

Atkreipiame žurnalistų bei visuomenės dėmesį, kad Vilniaus administraciniame apygardos teisme buvo nagrinėjama byla dėl Širvintų rajono savivaldybės administracijos (ne merės ir ne Savivaldybės tarybos) veiksmų. Byla iškelta 2015 m. pradžioje, kai Širvintų rajono savivaldybės administracijai vadovavo Elena Davidavičienė, o meras buvo Vincas Jasiukevičius. Teismas ieškinį patenkino tik iš dalies, įpareigodamas Širvintų rajono savivaldybės administraciją gyventojų prašymą nagrinėti iš naujo.

Tačiau nepaisant to, žiniasklaidoje tyčia ar netyčia pateikiama klaidinanti informacija.

Nuo rugpjūčio mėnesio skleidžiami teiginiai esą į teismą paduota pati merė Živilė Pinskuvienė už rinkiminių pažadų netesėjimą, bylos pralaimėjimas su tikrove neturi nieko bendro, straipsnių ciklas tęsiamas, istoriją plėtoja ir šalies televizijų publicistinės laidos.

Visuomenės informavimo įstatyme yra nustatyta, kad viešosios informacijos rengėjai, „skleisdami informaciją visuomenei, neturi iškraipyti teisingos, nešališkos informacijos; privalo būti objektyvūs ir nešališki; neturi skelbti nepagrįstų, nepatikrintų, faktais neparemtų kaltinimų”, tačiau šių principų nesilaikoma.

Vakar, rugsėjo 9 d., naujienų portale lrytas.lt publikuotame žurnalistės Indrės Vainalavičiūtės straipsnyje „Ž. Pinskuvienei gresia nauji nemalonumai” vėl pateikta tikrovės neatitinkanti informacija. Teiginys „Neseniai Širvintų merė Živilė Pinskuvienė ir jos administracijos darbuotojai buvo priversti minti teismų slenksčius. Pavargę nuo politikės pažadų išspręsti gyvenvietės problemas širvintiškiai padavė ją į teismą ir laimėjo.“ klaidina visuomenę, nes kaip ir minėta, byla iškelta 2015 m. pradžioje, kuomet valdžioje buvo visai kiti asmenys, kita savivaldybės Tarybos sudėtis.

Širvintų rajono savivaldybė merė Živilė Pinskuvienė išreiškė viltį, kad žiniasklaidos atstovai, siekdami didesnio straipsnių skaitomumo ar laidų populiarumo, nepagrįstai nesinaudos mero vardu.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!