- Reklama -

Imuninė sistema yra mūsų pirmoji gynybinė linija kovojant su peršalimu, gripu ir kitomis ligomis. Ji yra atsakinga už du svarbiausius organizmo procesus – senas ir pažeistas ląsteles keičia naujomis bei kovoja su infekcijomis, bakterijomis, virusais ir kitais organizmais.

Deja, natūralų imunitetą gali susilpninti ligos, antibiotikai, pervargimas, stresas, netaisyklinga mityba, nikotino ir alkoholio vartojimas ir begalė kitų veiksnių.

Taigi, kaip palaikyti savo imuninę sistemą, kad būtumėte sveiki?

  1. Rūpinkitės sveika mityba

Sveika mityba yra stiprios imuninės sistemos pagrindas. Valgykite daug daržovių, vaisių, ankštinių augalų, nesmulkintų grūdų, liesų baltymų ir sveikųjų riebalų. Į valgiaraštį įtraukite ir tokių sudėtinių angliavandenių rudieji ryžiai ir bolivinė balanda.

Subalansuota mityba gali padėti išlaikyti stiprų imunitetą, todėl valgykite kuo įvairesnį sezoninį maistą, kad gautumėte visų būtiniausių maistinių medžiagų.

Šiuose maisto produktuose esantys mikroelementai padeda palaikyti sveiką imuninę sistemą homeostazę ir apsisaugoti nuo įvairių sveikatos problemų“, – sako „Drops Clinic“ šeimos gydytoja Agnė Gudaitė-Staškūnė.

Galiausiai, sumažinkite perdirbto maisto, cukraus ir alkoholinių gėrimų vartojimą.

Rekomenduojami produktai ir juose esantys vitaminai

  • Vitaminas B6, randamas vištienoje, lašišoje, tune, bananuose, žaliose daržovėse ir bulvėse su odele.

  • Vitaminas C, randamas citrusiniuose vaisiuose, braškėse, pomidoruose, brokoliuose ir špinatuose.

  • Vitaminas E, randamas migdoluose, saulėgrąžų aliejuje, saulėgrąžų sėklose, žemės riešutų svieste ir špinatuose.

  • Cinkas, randamas austrėse, raudonoje mėsoje, paukštienoje, pupelėse, pieno produktuose

  • Magnis, randamas nesmulkintų kviečių produktuose, riešutuose, sėklose.

  1. Užsiimkite reguliaria mankšta

Fizinis aktyvumas skirtas ne tik raumenų auginimui– tai labai svarbi sveikos gyvensenos ir sveikos imuninės sistemos palaikymo dalis.

Tačiau tikrai nebūtina į sporto salę eiti kasdien ir ten praleisti valandų valandas.

Anot gydytojos, net ir vidutinio intensyvumo mankšta ir pratimai padeda imuninėms ląstelėms veiksmingiau aptikti infekciją ir į ją reaguoti.

  1. Gerkite pakankamai vandens

Vanduo yra svarbus įvairioms organizmo funkcijoms, įskaitant imuninės sistemos palaikymą.

Jis reikalingas, kad per kraują ir limfą cirkuliuotų ir po kūną būtų išnešiojamos imuninės ląstelės.

Neapsigaukite – net jei nesportuojate ir stipriai neprakaituojate, nuolat netenkate vandens kvėpuodami ir atlikdami kitas kūno funkcijas.

Kad padėtumėte išlaikyti sveiką imuninę sistemą, būtinai nuolatos gerkite vandens“, – rekomenduoja gydytoja Gudaitė-Staškūnė.

  1. Gerai išsimiegokite

Miegas nėra aktyvi veikla, tačiau jo metu kūne vyksta daugybė svarbių procesų. Jis taip pat labai svarbus imuninei funkcijai ir organizmo homeostazei.

Kad jūsų imuninė sistema galėtų kovoti su infekcijomis ir ligomis, svarbu miegoti bent 7 valandas per parą, o atsiradus miego sutrikimams, skubiai imti veiksmų juos spręsti.

Padėti gali meditacija, žolelės, tam tikri preparatai, ekranų vengimas prieš einant miegoti, sportas, grynas oras.

  1. Mažinkite stresą

Nesvarbu, ar jis atsiranda netikėtai, ar kaupiasi ilgą laiką, stresas neigiamas veikia sveikatą.

Stresas gali pakenkti ir imuninės sistemos funkcionavimui, ypač jei dėl jo atsiranda miego sutrikimų, polinkis valgyti nesveiką maistą, rečiau mankštintis ir kt.

Nenuostabu, kad neretai patirdami stresą greičiau peršąlame, susergame ir atsiranda įvairių kitų negalavimų.

Kiekvienas žmogus stresą patiria skirtingai, taigi ir jį mažinti padės skirtingi dalykai. Labai svarbu atrasti, kas veikia jums, ar tai būtų gilus kvėpavimas, meditacija, mankšta, ar pasivaikščiojimas parke“, – kalba gydytoja.

  1. Išbandykite intraveninę terapiją

Nors visi išvardinti patarimai yra svarbūs, gyvenime greitai besisukančiame pasaulyje, kur jais vadovautis gali būti sudėtinga. Be to, kad pajustumėme pokyčius turi praeiti bent šiek tiek laiko.

Norintiems greitesnių rezultatų rekomenduojama lašelinė terapija. Tai yra vienas veiksmingiausių ir greičiausių būdų sustiprinti imunitetą, padedantis pašalinti kenksmingus toksinus, atstatyti pažeistus audinius, pagerinti atsparumą ligoms ir infekcijoms bei bendrą sveikatą ir savijautą.

Anot gydytojos Gudaitės-Staškūnės, lašelinė terapija papildo organizmą vitaminais ir suteikia visko, ko reikia kovai su bakterijomis ir virusais.

Jos metu pasisavinama 90–100% medžiagų, kas yra neįmanoma su įprastais papildais.

Svarbu, kad terapiją atliktų profesionalai, kurie ištirs kiekvieną pacientą ir parinks geriausią gydymo ar sveikatinimo programą“, – teigia gydytoja.

Jei norite sužinoti, kaip vitaminų lašelinės gali padėti jums sustiprinti imunitetą, atnaujinti energijos rezervus ir palengvinti streso simptomus, paspaudę ant nuorodos nedvejodami kreipkitės į specialistus.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!