- Reklama -

Daugeliui žmonių šuns įsigijimas yra vienas svarbiausių gyvenimo įvykių. Tai yra šeimos papildymas. Šuo gali būti pats nuostabiausias Jūsų gyvenimo palydovas, nuotykių kompanionas, taip pat ir geriausias draugas, kuris visada šalia, kai yra liūdna.

Tiesa, norint, kad šuo tiek fiziškai, tiek psichologiškai jaustųsi Jūsų namuose gerai – svarbu yra pasirūpinti tinkama aplinka. 

Pirmiausia turi būti randama tinkama vet. Klinika Vilniuje. Joje ne tik sulauksite pagalbos, kai reikia, tačiau ir išgirsite atsakymus į klausimus, kurie gali padėti paruošti apgalvotą vietą mylimam augintiniui.

Vaistai nuo kirminų

Nesvarbu iš kur yra pasiimamas mažas šuniukas, tačiau vaistai nuo kirminų jam yra būtini. Iki šiol dažnai galvojama, kad tokius vaistus reikia duoti tik tiems šunims, kurie yra iš gatvės arba prieglaudos. Visgi, net ir šuniukai iš veislynų gali turėti kirminų. 

Pirmą kartą šuniukus nukirminti reikia tuomet, kai jiems yra vienas mėnuo. Profilaktiškai – kokius 4 kartus per metus. Taip užsitikrinsite, kad gyvūnas visada bus sveikas. O tuo pačiu ir jūs neužsikrėsite.

Vakcinacijos svarba

Vakcinuoti reikia 10 dienų po šuns nukirminimo, ne anksčiau. Taip pat reikia patikrinti, ar gyvūnas neturi parazitų. Geriausia patikras palikti veterinarams, kurie ir patikslina tiek dėl skiepų, tiek dėl kitų gyvūnų priežiūros aspektų.

Šuns vieta namuose

Nors šunys yra žmonių draugai ir jiems dažniausiai norisi būti visada greta šeimininko, tačiau gyvūnas vis tiek privalėtų turėti vietą namuose, kuri yra skirta būtent jam. Tai gali būti guolis, kai kurie perka narvą. Viskas priklauso nuo turimo šuns, taip pat ir Jūsų namų erdvumo. 

Net ir tokiu atveju, kai šuo miega su jumis lovoje, taip pat reikėtų jam paskirti erdvę, kuri yra jo saugumo zona.

Daugiau dėmesio maistui

Taip pat reikia detaliau domėtis maistu, kuris labiausiai tinka Jūsų šuniui. Svarbiausia pirkti specialų, tokį, kuris tinkamas konkrečiai veislei. Neduokite maisto nuo stalo. Noras palepinti gyvūną gali jam sukelti rimtas sveikatos problemas.

Taisyklės ir kas – šeimos vadas?

Galiausiai, nesvarbu, kokios veislės yra Jūsų šuo – jis turi suprasti, kad namų šeimininkas esate Jūs. Šuo yra tik gyventojas, draugas, šeimos narys, tačiau jis niekada negali kontroliuoti Jūsų namų taisyklių. Turite jam tai parodyti dresūros pagalba. Visada geriausia užsirašyti į pamokas, kadangi specialisto žinios – pačios vertingiausios.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!