- Reklama -

Kratos iš Vaido Lekstučio "meilės Putinui" neišmušė. KK nuotr.

Po ketvirtadienį įvykusių masinių kratų ir teisėsaugos pranešimų apie esą išaiškintą „antivalstybininkų“ grupę, įtariamą „antikonstitucinių grupių ar organizacijų kūrimu“, vienas iš devynių asmenų, pas kuriuos buvo atliktos kratos, – Vaidas Lekstutis socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, jog „vistiek gerbia Putiną“.

„Bet aš vistiek gerbiu Putiną. Jis nuostabus prezidentas, o ne pahalujus amerikasosas. Kad mums tokį…“ – savo paskyroje FB parašė V.Lekstutis, taip pat primindamas, kad „LDK Valstybės pavadinimas Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė galutinai nusistovėjo apie XIII a. viduryje. Sostinė (bent jau nuo Gedimino laikų) – Vilnius. Pilnas pavadinimas pagal Lietuvos statutą – Didžioji Lietuvos, Žemaitijos ir Rusijos kunigaikštystė“.

„Tie, kas nežino istorijos ir savo šaknų, ateityje yra pasmerkti gyventi mele ir netikrovėje“, – pažymėjo V.Lekstutis, vienas iš devynių asmenų, kurių gyvenamąsias vietas ketvirtadienį anksti ryte krėtė pareigūnai.

Tautiniai socialistai: „Tiesa yra mūsų pusėje“

Šiaulietis Žilvinas Razminas, pas kurį taip pat buvo atlikta krata, įtariamas proklamacijų prieš NATO platinimu. Tačiau jį „meile Putinui“, kaip, pvz., V.Lekstutį, būtų sunku apkaltinti – mat Ž.Razminas įsitikinęs, kad Lietuva neturi tarnauti nei Rusijai, nei Amerikai.

Tautiniai socialistai mano, kad už šios „politinės raganų medžioklės“ slypi A.Paulausko vadovaujamas Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas. Dar daugiau, tautiniai socialistai mano, kad šis Seimo komitetas „siekia karinės-teroristinės diktatūros Lietuvoje įvedimo“.

„Iš esmės šias kratas galime laikyti nuoseklia Lietuvoje vykdomos politinės raganų medžioklės tąsa, kuria politiniai persekiojimai mėginami pakelti į dar aukštesnį lygį nei anksčiau, paprasčiausią alternatyvios nuomonės ir idėjinės bei politinės pozicijos išreiškimą, aktyvią politinę ir visuomeninę veiklą įvardijant kaip nusikaltimą (kaip supratome, kol kas jokiems asmenims kaltinimai dar nėra pateikti, tačiau tyrimas yra vykdomas pagal ne kartą mūsų anksčiau minėtą BK 121-ąjį str. dėl antikonstitucinių grupių kūrimo, kuris, bent jau mūsų, tautinių socialistų atveju, yra visiškai netaikytinas, turint omeny griežtai nesmurtinį mūsų veiklos pobūdį ir poziciją dėl Lietuvos suvereniteto klausimo).

Žinoma, reikia tikėtis, kad Klaipėdos prokurorams pakaks sveiko proto ir elementarios sąžinės, kad jie pasektų savo kolegų Panevėžyje ir Jurbarke pavyzdžiu ir atsisakytų nuo kaltinimų nebūtais dalykais, kuriuos prikabinti mėgina tiktai Artūro Paulausko ir Ko vadovaujamas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), faktiškai siekiantis karinės-teroristinės diktatūros Lietuvoje įvedimo. Tačiau kaip bus, parodys tik laikas ir ateities įvykiai“, – po kratų paskelbė Ž.Razmino tautiniai socialistai.

Kartu jie paragino „visus sveiko proto, sąžinės ir pažangios politinės krypties nepraradusius lietuvius ir Lietuvos piliečius neišsigąsti šitokių valdžios veiksmų ir solidarizuotis su tais, kurie yra persekiojami už teisybę, kurie, nepaisant gąsdinimų ir bandymų vykdyti politinį terorą, be baimės nešė, neša ir toliau neš kovos už tikrą Lietuvos nepriklausomybę ir dirbančiosios lietuvių tautos interesus, kovos už socialinį teisingumą ir darbo žmonių valdžią, vėliavą“.

„Jei mes bijosime, jei mes nesivienysime, jei mes išsigąsime tokių ar kitokių valdžios akcijų, jei mes tik imsime ir nuleisime rankas, tai galime būti tikri, kad už mūsų visų teises niekas kitas nepajudins nei pirštelio. Šią politinę kovą galime tęsti tik būdami vieningi, drąsūs ir susitelkę.

Taip savo veiklą, darbą ir kovą pažadame tęsti, nepriklausomai nuo galimai iškilsiančių problemų, nes mes žinome, kad tiesa yra mūsų pusėje. Su tokiu nusistatymu mes eisime pirmyn iki galutinės pergalės!“ – parašė tautiniai socialistai po Lietuvoje įvykusių masinių kratų.

M.Bartašiūnaitė: „Aš myliu Lietuvą. Bet tik laisvą ir nepriklausomą“

Ketvirtadienio rytą pareigūnai pasibeldė ir į Mildos Bartašiūnaitės namų duris Trakuose. Pavakary M.Bartašiūnaitė savo paskyroje FB paskelbė:

„Šiandien rados gan netikėta proga labai turiningai praleisti pusdienį. Kol mano vyras ieško adrenalino Italijos kalnuose, jo gerą dozę gavau net neperžengusi namų slenksčio. Nemokamai!

Visame šitame kipiše įžvelgiu tik pozityvius dalykus:

Pagaliau prasidėjo taip laukta raganų medžioklė. Iš tų viešai paskelbtų devynių pavardžių matome, kad tos „raganos” – geriausiu atveju – alijošių su citrina ir medumi propaguojantys savigydos – blogiausiu atveju – kelis spiritizmo seansus su adata ar lėkštele atlikę smalsuoliai.

Per daug ilgai buvo viešai kalbama apie „Kremliaus agentus“, juk negalėjo tai tęstis amžinai. Juk reikia kažkaip pateisinti savo pasakas apie „grupuotę“, „klaną, organizuotą kryptingai bei koordinuotai veikiantį būrį.

Jie nieko neras. Faktas. Visų pirma nėra jokios organizacijos, o tuo labiau koordinatorių, kurie tuo pačiu būtų ir pinigų maišais. Todel retoriškai klausiu – kam šitas cirkas?

Vienintelis paaiškinimas – kad įbaugintų kitus antisisteminius.

Paradoksas tas, kad tokie 6 val. reidai bei kratos tik dar labiau kiršins visuomenę. Bręs tvirtesnė takoskyra tarp vienminčių skirtingose barikadų pusėse.

Ar tai ir yra tikslas? Skaldyk ir valdyk? Eilinis dėmesio nuo vidinių problemų nukreipimas?

Kodel tai buvo daroma garsiai? Su „muzika“, tai yra vedamaisiais straipsniais? Juk ant nosies – neišvengiamas dar vienos bylos provalas.

Namu šeimininkė, vaiko autisto mama, kuri FB išdėsto savo požiūrį į vykstančius reiškinius, yra grėsmė visuomenei bei LR valstybingumui? Come on, people.

Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad šis Damoklo kardas pagaliau krito. Net neabejojau, kad vieną ankstų rytą sulauksiu garsaus beldimo į duris ir gausios delegacijos.

Mano 8 metų sūnus turėjo būti išvežtas VT atstovų, tačiau, kol buvo veržiamasi į butą, susiskambinau su giminėm, kad jį paimtų.

Mano senelis buvo partizanas, todel savotiškai esu laiminga, jog galiu patirti tą patį, bent maždaug tą patiį persekiojimą bei priespaudą, ką išgyveno jis.

Aš myliu Lietuvą. Bet tik laisvą ir nepriklausomą. Savo veiklą dedikuoju būtent šiam tikslui“, – po kratų savo FB paskyroje paskelbė Milda Bartašiūnaitė.

Pranešama, kad kratos taip pat buvo atliktos Giedriaus Grabausko, Kazimiero Juraičio, Jaro Valiukėno, Olego Tytorenkos namuose.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!