Iš prezidento rinkimų pasitraukęs A. Veryga: nesijaučiu, kad kažką apgavome

0
131
- Reklama -

Iš prezidento rinkimų pasitraukęs Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) kandidatas Aurelijus Veryga nesijaučia apgavęs savo rinkėjus. Pasak politiko, idėja „valstiečiams“ paremti prezidento posto siekiančio advokato Igno Vėgėlės kandidatūrą „brendo logiškai“.

„Nesijaučiu, kad mes ką nors apgavome. Į politiką, bent jau aš, neinu dėl kažkokio tai posto. Apskritai, į politiką atėjau tiesiog dėl to, nes turėjau pažadą, kad mes galėsime įgyvendinti tam tikras idėjas. Aš su tuo pažadu ėjau ir į šituos rinkimus, bet skaičiai yra negailestingi“, – LRT televizijai po LVŽS tarybos posėdžio teigė A. Veryga.

„Suprantu, kad bus nusivylimo žmonėms ir gal liūdesio. Žinau, kad yra tokių, kurie labai nuoširdžiai mane myli ir norėtų nuoširdžiai matyti mane toje pozicijoje, bet matematika yra labai negailestingas dalykas, jos nelabai nuneigsi“, – pabrėžė „valstietis“.

A. Veryga akcentuoja, kad jo ir LVŽS paremto Igno Vėgėlės požiūris į daugelį klausimų sutampa praktiškai identiškai.

„Mano dalyvavimas greičiausiai lemtų, kad antrajame rinkimų ture būtų Ingrida Šimonytė. Tai mes tą matydami, žinodami ir norėdami, kad mūsų idėjos būtų atstovaujamos, suprasdami, kad aš turiu labai mažai šansų netgi patekti į antrą turą ir priėmėme tokį sprendimą“, – tikino politikas.

„Tai mūsų noras ir yra paremti tą kandidatą, su kuriuo mūsų požiūriai sutinka labiausiai“, – pridūrė jis.

Penktadienį posėdžiavusi LVŽS taryba nutarė pasitraukti iš prezidento rinkimų ir nebekelti parlamentaro, buvusio sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos kandidatūros. Tarybos sprendimu, „valstiečiai“ šalies vadovo rinkimuose rems advokatą Igną Vėgėlę. Pastarieji sprendimai priimti penktadienio popietę Babtuose vykusiame LVŽS tarybos posėdyje.

Atsiėmęs savo kandidatūrą, A. Veryga tapo LVŽS sąrašo į Europos Parlamentą (EP) lyderiu.

Viešojoje erdvėje pasigirdo svarstymai dėl galimos LVŽS paramos I. Vėgėlei po to, kai šią savaitę kandidatai į prezidentus pasidalijo nuotraukomis ir komentarais iš judviejų susitikimo.

ELTA primena, kad Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužės 12 dieną.

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!