- Reklama -

Vasario pabaigoje Kauno „Žalgirio“ arenoje vykusiame kasmečiame kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos organizuotame Lietuvos atvirajame čempionate grožio meistrams „Kaunas Beauty 2023“ paskelbti geriausieji – tų, kurių darbai vizažo, šukuosenų, makiažo, manikiūro kategorijose nepaliko abejingų.

Sulaukė dalyvių iš užsienio

Stipriausia vizažo meistrių, atvykusių iš skirtingų miestų, komanda (Evelina Pečkovskaja, Veronika Verbickaja, Indrė Deimantaitė-Izonė, Viktorija Miliauskaitė, Smiltė Leksiutytė, Miglė Šukytė, Dorota Nedoltovskaja, Liana Savickienė, Evelina Tamulaitytė), iškovojusi aštuonias prizines vietas, Lietuvai jau netrukus atstovaus pasaulio čempionate Paryžiuje.

Komandą ruošusi talentinga vizažo meistrė Marina Sivinskienė taip pat apdovanota – ji paskelbta geriausia trenere.

Čempionatas, vykstantis Lietuvoje, atviras – šįmet šukuosenų rungtyje varžėsi ir komandos iš Ukrainos bei Estijos. Savo kūrybą ir išradingumą skirtingose rungtyse demonstravo ir patyrę meistrai, ir naujokai.

Vizažo meistrės kategorijoje „Kreatyvinis nuotakos makiažas“ nustebino net visko mačiusius teisėjus – jų idėjos, įvaizdžiai buvo visiškai kitokie nei įprasta – mat juos kūrė ne vienas specialistas, o komanda. „Mano pasirinkimas – dirbti su komanda, ir būtent tai lėmė mūsų pergalę“, – neabejoja vizažo trenerė.

Tikslas – atstovauti Lietuvai

„Ar verta dalyvauti, ar ne, suprasite tik sudalyvavę viename čempionatų. Aš labai džiaugiuosi, kad ten buvau. Važiavau ne dėl pirmosios vietos, svarbiausias mano tikslas buvo nenuvilti savęs, bet tai, ką patyriau – nenusakoma: bendras jaudulys, vienas kito palaikymas, pažįstami veidai, bendruomeniškumas – verta tą patirti“, – pasakojo kreatyvinio nuotakų makiažo kategorijoje pirmąją vietą užėmusi šiaulietė grožio specialistė Indrė Deimantaitė-Izonė.

Grožio meistrė, nuotakos komercinio makiažo kategorijoje antrąją vietą pelniusi grožio meistrė Smiltė Leksiutytė kalbėjo, jog į šį čempionatą važiavo tikėdama savimi, savo modeliu, komanda ir trenere M. Sivinskiene. „Renginys man atnešė daug emocijų, žinių, pažinčių ir jaudulio“, – teigė S. Leksiutytė.

Antrąją vietą dūminio makiažo rungtyje užėmė Klaipėdos technologijų mokymo centro mokytoja Liana Savickienė, čempionate dalyvavusi ir su mokymo centro mokiniais, ir savarankiškai – meistrų kategorijoje. Mokymo centrui čempionate atstovavo net devyni mokiniai – visi lipo ant apdovanojimų pakylos.

Kaip kalbėjo M. Sivinskienė, norisi, kad čempionate dalyvautų kuo daugiau grožio specialistų, o užėmusieji prizines vietas mūsų šalyje atstovautų Lietuvai ir garsintų jos vardą tarptautinėje arenoje.

„Labai dažnai grožio meistrės nė nepagalvoja apie dalyvavimą čempionatuose, stengiuosi jas pakviesti ir paskatinti dalyvauti. Aš, kaip trenerė, ruošiau daugumai dalyvių eskizus, padejau kurti įvaizdžius, rinktis aksesuarus – tai nėra lengva užduotis, stengiausi padėti, kiek galiu. Mano tikslas paruošti stiprias grožio meistres, kad jos atstovautų Lietuvai.

Pastaraisiais metais suburti Lietuvos rinktinę labai sudėtinga, labai norėjau, kad pasaulio čempionate dalyvautų nebe pavieniai meistrai, o pasiruošusi komanda, kur kiekvienas narys turi idėjų, pasiūlymų, o idėja išpildoma šimtu procentų“, – komentavo M. Sivinskienė.

Pašnekovės žodžiais, Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) prezidentė Jolanta Mačiulienė įdėjo daug pastangų, kad čempionatas vyktų, dalyvių jame kasmet vis daugėja, o geriausieji vėliau savo darbus gali rodyti visam pasauliui.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!