- Reklama -

Lietuvos Respublikos Seimas lapkričio 3 d. priėmė Mokėjimų įstatymo Nr. VIII-1370 2, 3, 54, 76 straipsnių ir priedo pakeitimo įstatymą ( projektas Nr. XIVP-1927(2).

Pagal šio įstatymo pakeitimus bankai ir kiti mokėjimo paslaugų teikėjai (taip pat kredito institucijas aptarnaujančios įstaigos) galės rinkti ir saugoti duomenis apie piliečių religines, politines ir  filosofines pažiūras, etninius, biometrinius, genetinius, sveikatos ir rasinius duomenis, informaciją apie piliečių  priklausymą partijoms, profsąjungoms bei duomenis apie lytinį gyvenimą ir seksualinę orientaciją.

„Ši informacija absoliučiai nėra reikalinga bankų veiklai, šiuos duomenis draudžia rinkti ES Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas.

Tokios įstatymo nuostatos prieštarauja Lietuvos Respublikos 22 straipsnyje nustatytai piliečių teisei į privatų gyvenimą“, – įsitikinęs Lietuvos šeimų sąjūdis.

LŠS kreipėsi į Prezidentą Gitaną Nausėdą, kad jis šio  Mokėjimo įstatymo pakeitimo įstatymo nepasirašytų ir kreiptųsi į Konstitucinį Teismą su teikimu ištirti, ar šis įstatymas neprieštarauja  Lietuvos Respublikos Konstitucijai.

Analogiškai į KT prašoma kreiptis ir Seimo narių.

LŠS taip pakvietė politines partijas, visuomenės organizacijas, bendruomenes ir piliečius palaikyti šį pareiškimą ir kreiptis į Prezidentą ir Seimą su analogiškais reikalavimais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!