- Reklama -

Nacionalinis susivienijimas kreipėsi į Prezidentą, Seimą ir Vyriausybę, reikalaudamas tvirtinant 2023-ųjų metų šalies biudžetą patenkinti visus Generalinės prokurorės reikalavimus, o taip pat audituoti bei nutraukti visas biudžeto išlaidas ideologinėms genderizmo bei multikultūralizmo sklaidos institucijoms.

„Niekuo nepateisinamas valstybės lėšų eikvojimas totalitarinio pobūdžio piliečių ideologiniam indoktrinavimui finansuoti dabartinės ekonominės ir finansinės krizės sąlygomis negali būti vertinamas kitaip, kaip sąmoningas ir nusikalstamas Lietuvos valstybės žlugdymas. Šios propagandos tinklui, niekuo nesiskiriančiam nuo visuomenės sąskaita parazitavusio okupacinio režimo primesto ir nuolatos pūsto brangiai kainavusio ideologinės propagandos aparato, išlaikyti švaistomas lėšas būtina skirti šalies teisėtvarkai stiprinti, įskaitant būtiną ir efektyvią valstybės paramą šalies prokuratūros institucijai“, – teigiama pareiškime.

Nacionalinio susivienijimo teigimu, ciniškai apsimestinė yra valdžios poziciją dėl esą valstybės biudžete nepakankamų lėšų gyventojų švietimui ar šalies teisėtvarkai, nes neokomunistinių idėjų propagandos aparatui išlaikyti biudžeto lėšų nepristinga. Partijos teigimu, tam šalies valdžia kasmet iššvaisto milijonines mokesčių mokėtojų sumas.

„Vien Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybai iš biudžeto 2020-ais metais skirta 438 tūkstančiai, o 2021-ais metais 570 tūkstančių eurų. Šių metų (2022) biudžete tai pačiai institucijai numatyta skirti 566 tūkstančius eurų. Tuo tarpu Generalinei prokuratūrai, kuri pagal šalies Konstituciją yra atsakinga už tvarką visuomenėje ir piliečių saugumą, nerandama 650 tūkstančių eurų skolai padengti. Jai sąmoningai šykštima lėšų, kad tvarkos ir saugumo šalyje būtų kuo mažiau, kad baimė ir nesaugumas verstų piliečius besąlygiškai paklusti įnoringiems valdžios įgeidžiams ir vergiškai jai nuolaidžiauti“, – teigia partijos pirmininkas prof. Vytautas Radžvilas.

Atkreipiamas dėmesys, kad Lietuvos Respublikos Konstitucijos 118 straipsnis skelbia, kad „Prokuroras įstatymo nustatytais atvejais gina asmens, visuomenės ir valstybės teises bei teisėtus interesus“. Tai reiškia, kad nuo tinkamo prokuratūros finansavimo iš esmės priklauso asmens, visuomenės ir valstybės teisių gynimo kokybė. Esant skurdžiam šios ypatingai svarbios valstybei institucijos finansavimui, nedera net tikėtis, kad bus kokybiškai ginami asmens, visuomenės ir valstybės teisės bei interesai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!