- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su į Lietuvą darbo vizito atvykusiu Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) Prezidentu Joe Bidenu.

Lietuvos ir JAV vadovai aptarė saugumo situaciją regione, NATO viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkę, dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Šalies vadovas pabrėžė, kad santykiai su JAV, kurių 100-ąsias metines neseniai paminėjome, visada buvo ir bus strateginės svarbos prioritetas Lietuvai.

„Dėkoju už JAV ilgametę paramą Lietuvos valstybingumui ir okupacijos nepripažinimą. Dėkoju ir už asmeninį Prezidento J. Bideno indėlį stiprinant Lietuvos saugumą“, – sakė Prezidentas.

Šalies vadovas pabrėžė, kad tvirti transatlantiniai ryšiai yra nepakeičiamas visos Europos saugumo garantas, o JAV pajėgų buvimas Lietuvoje – esminis atgrasymo elementas. Todėl Lietuva, didindama gynybos finansavimą, didelį dėmesį skiria plėtrai karinės infrastruktūros, kuri bus prieinama ir JAV pajėgoms.

Prezidentas patikino JAV vadovą, kad Lietuva planuoja ilgalaikę paramą Ukrainai ir siekia jos pergalės kovoje su Rusijos karine agresija.

Šalies vadovas taip pat įteikė JAV Prezidentui J. Bidenui aukščiausią Lietuvos valstybės apdovanojimą – Vytauto Didžiojo ordiną su aukso grandine.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!