- Reklama -

Viešojoje erdvėje vėl įsiplieskus diskusijoms dėl Lietuvos politikos nuoseklumo Kinijos ir Taivano atžvilgiu, šalies diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis teigia, kad užsienio reikalų ministerija palaiko ryšius su Pekino atstovais. Visgi, paklaustas, ar Lietuva derasi su Kinija dėl galimybės normalizuoti dvišalius santykius ir turėti šalių ambasadorius, ministras teigė nenorįs įvardinti pokalbių detalių.

„Apimties dabar įvardyti nenorėčiau, bet pokalbiai tikrai vyksta“, – penktadienį žurnalistams teatsakė G. Landsbergis.

ELTA primena, kad Lietuvai leidus Vilniuje veikti Taivaniečių atstovybei, paaštrėjo Vilniaus ir Pekino santykiai. 2021 m. pabaigoje Pekinas pritaikė griežtas diplomatines ir ekonomines sankcijas. Be to, Kinijos užsienio reikalų ministerija oficialiai pakeitė diplomatinių santykių su Lietuva lygį – nuo ambasadoriaus iki laikinojo reikalų patikėtinio.

Įtampos dvišaliuose santykiuose tvyrojo ir anksčiau – po to, kai Lietuva pasitraukė iš „17+1“ bendradarbiavimo formato su Kinija. Tuomet šalies diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ragino Lietuvos pavyzdžiu sekti ir kitas Europos Sąjungos valstybes. Visgi, Vilniaus pavyzdžiu pasekė tik kaimyninės Estija ir Latvija.

Martyna Pikelytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!