- Reklama -
KK šaltinių iš Generalinės prokuratūros teigimu, be 'valstybininkų', puolimą prieš D.Grybauskaitę dėl URM ministro V.Ušacko atstatydinimo per žiniasklaidą ir savo atstovus visuomenininkus užsakė Baltarusijoje verslo interesų turintis vienas oligarchas (president.lt nuotr.)

„Karšto komentaro“ šaltiniai iš Generalinės prokuratūros pranešė, kad klanas rengia didžiulį puolimą prieš Prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri pakartojo nuversto Prezidento Rolando Pakso žingsnius – pajudino vadinamąjį „valstybininkų“ klaną.

„D.Grybauskaitė judina tuos, kurių neturėtų judinti. Vyrukai įsiutę lyg buliai“, – pastarųjų dienų įvykių nuotaikas iš Generalinės prokuratūros perdavė KK šaltiniai.

„Buvo manoma, kad Seimas su D.Grybauskaite atleis iš generalinio prokuroro posto Algimantą Valantiną, o į jo vietą paskirs dabartinį generalinio prokuroro pavaduotoją Gintarą Jasaitį, ir vėl viskas bus kontroliuojama. Bet Seimas priėmė nutarimą, kad negerai dirbo ne tik generalinis prokuroras A.Valantinas, bet ir jo pavaduotojai. O tai jau sumaišė visus planus“, – sakė KK šaltiniai iš Generalinės prokuratūros.

Pasak jų, dar neprarandama vilties ir tikimasi, kad klanui pavyks prastumti į generalinius prokurorus Gintarą Jasaitį.

„Saugumo kontrolė slysta iš klano rankų, Generalinės prokuratūros – taip pat. Jei D.Grybauskaitei pavyks pakeisti VSD ir Generalinės prokuratūros vadovybę, šito klano „stogai“ bus pakirsti, o to jis negali leisti. Todėl tuoj prasidės didžiulis D.Grybauskaitės puolimas per žiniasklaidą“, – informavo šaltiniai iš Generalinės prokuratūros.

Jų teigimu, dabar prieš Prezidentę susivienijo Valstybės saugumo departamentas ir Generalinė prokuratūra.

„Žinokite, kad mūsų dauguma yra už Prezidentę – tik mūsų vadovybė yra prieš“, – sakė KK šaltiniai.

Šaltinių teigimu, yra klausomasi telefoninių pokalbių tų asmenų ir sekami tie asmenys, kurie šiuo metu kelia klanui didžiausią grėsmę.

„Pavyzdžiui, yra sekamas Vytautas Landsbergis – su kuo jis susitinka ir pan.“, – sakė šaltiniai iš Generalinės prokuratūros.

Paklausti, ar prof. V.Landsbergį seka Generalinė prokuratūra, šaltiniai atsakė, kad ne: „Mes tik gauname apie tai informaciją. O, pavyzdžiui, ketvirtadienį buvo perklausyti „Karšto komentaro“ vyr.redaktorės telefoniniai pokalbiai už savaitę“.

„Karšto komentaro“ šaltiniai teigia, kad prokuratūros vadovybė bandys savo poste išsilaikyti visomis įmanomomis priemonėmis. „Liberalcentristai spaudžiami per VEKS bylą, darbiečiai – per juodosios buhalterijos bylą, dar vienos partijos pirmininko žentas įkliuvo per verslą, ir t.t. Taip kad mūšis bus žūtbūtinis. Mūsų prokuratūros vadovybė taip lengvai nepasiduos“, – sakė KK šaltiniai.

„Karšto komentaro“ duomenimis, Prezidentę Dalią Grybauskaitę vadinamieji „valstybininkai“ dėl užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko atstatydinimo puola dėl dviejų priežasčių.

Pirma, jei Dalia Grybauskaitė sugebės atšildyti Lietuvos ir Baltarusijos santykius, ir Lietuva pradės draugiškai bendrauti su Baltarusija, Aleksandras Lukašenka jau šią kovo 11-ąją gali perduoti Lietuvai Baltarusijos KGB surinktą medžiagą apie Lietuvos VSD 1-os valdybos aukštą pareigūną pedofilą, kuris bendravo su Baltarusijos opozicija. Taip pat Baltarusijos prezidentas gali perduoti Lietuvai Baltarusijos KGB surinktą medžiagą apie Baltarusijoje mįslingai žuvusį VSD karininką Vytautą Pociūną, kuris Baltarusijoje tyrė, kur buvo išplauti amerikiečių milijonai, skirti Baltarusijos opozicijai. Teigiama, kad didelė dalis šių pinigų nusėdo vadinamųjų Lietuvos "valstybininkų" kišenėse.

Šaltinių duomenimis, vienas garsus asmuo, aršiai puolantis Prezidentę dėl užsienio reikalų ministro V.Ušacko atstatydinimo, tai daro vieno stambaus oligarcho užsakymu. „Užsienio reikalų ministerija yra labai tampriai susijusi su oligarchų interesais. Šiuo atveju šito oligarcho interesai yra Baltarusijoje“, – informavo KK šaltiniai iš Generalinės prokuratūros.

Beje, kaip informavo KK šaltiniai iš buvusios Gedimino Kirkilo Vyriausybės, vienas asmuo, dabar ypatingai puolantis Prezidentę dėl V.Ušacko, iš pradžių dalyvavo LEO Lt kūrime, tačiau G.Kirkilo Vyriausybės ir jo pozicijos išsiskyrė, nes LEO LT projekte jis atstovavo B.Lubio interesams.

KK inf.

2010-01-23

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!