Seimo narys Remigijus Žemaitaitis. KK nuotr.
- Reklama -

Konstitucinis Teismas (KT) antradienį atvertė Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio apkaltos bylą. Parlamentaras pateikė prašymą teismui kreiptis į Seimą, prašant nurodyti, kas parlamente parengė, registravo apkaltos komisijos išvadą, tačiau KT šį prašymą atmetė.

KT posėdžio pradžioje R. Žemaitaitis nurodė abejojantis Seimo apkaltos komisijos išvados autentiškumu. Anot jo, trūksta duomenų apie tai, kad šis dokumentas parengtas parlamente, neaišku, kas Seime registravo šią išvadą.

„Kyla klausimų, ar išvada rengta ne paties Seimo kanceliarijos darbuotojo, o pašalinio žmogaus“, – nurodė R. Žemaitaitis.

Seimo apkaltos komisijos pirmininkas, konservatorius Arūnas Valinskas tvirtino, kad komisijos išvada priimta, balsuojant jos nariam, ji buvo teikiama viešai, su ja galėjo susipažinti visuomenė, tad, anot jo, klausimų dėl išvados autentiškumo neturėtų kilti.

„Dėl išvados buvo komisijoje balsuojama, ji buvo teikiama Seimui. Išvada yra viešai prieinama, pateikta ir žiniasklaidai, visuomenei“, – sakė A. Valinskas.

R. Žemaitaitis savo ruožtu toliau aiškino manantis, kad yra pagrindo svarstymams, jog apkaltos komisijos išvada galėjo būti parengta ne Seime.

„Seime pastaruoju metu valdančiojoje daugumoje labai dažnai pasitaiko, kad įstatymo projektai yra parengiami advokatų kontorų arba asmenų iš šalies, Seime yra registruojami, ištrinant duomenis, kas yra rengėjas. Tai šitoje išvadoje, kuri buvo registruota Seimo sekretoriate, prie duomenų išrašo nėra nurodyta, koks Seimo asmuo, koks Seimo pareigūnas, koks Seimo narys rengė šitą išvadą. Tai darytina išvada, kad išvada buvo parengta nesusijusių su Seimu asmenų, kad išvada daryta ne pačiame Seime, ne su Seimo kompiuteriu, ne Seimo duomenų sistemoje“, – žurnalistams aiškino R. Žemaitaitis.

KT padarė pertrauką posėdyje. Po jos teismas paskelbė, kad R. Žemaitaičio prašymą kreiptis į Seimą, prašant nurodyti duomenis apie apkaltos komisijos išvados rengimą, atmeta.

„Teismas nemano, kad tokia informacija yra reikalinga, sprendžiant bylą“, – teigė KT pirmininkas G. Goda.

Gytis Pankūnas
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!