- Reklama -
Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė. KK nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė ragina Vilniaus rajono savivaldybės vadovus neatidarinėti naujų vaikų namų Vilniaus rajone.

„Pertvarka vyksta, visi apie tai žino, informuoti ir viešai pritaria. Tačiau viena savivaldybė nusprendžia elgtis priešingai ir atidaromi nauji vaikų globos namai“, – pažymėjo ministrė A. Pabedinskienė.

Pasak ministrės, žinia, kad susitikimai su savivaldos politikais, jų švietimas apie pertvarką kai kurių politikų nepaveikia, kelia ne tik nuostabą, bet ir liūdina. „Tikiu, kad tai pavienis atvejis ir kviečiu savivaldybių vadovus dar kartą įsigilinti, įsigyventi į šių vaikų problemas ir leisti jiems užaugti bendruomeninėje, šeimyninėje aplinkoje“, – pažymėjo A. Pabedinskienė.

Globos įstaigų pertvarkos tikslas – kad vaikams, dėl susiklosčiusių aplinkybių neturintiems šeimos, būtų sudarytos artimos šeimai gyvenimo sąlygos globėjų šeimose, šeimynose ar bendruomenėse. Dideliuose globos namuose vaikams nėra tinkamos sąlygos, nes institucinė globa atskiria juos nuo visuomenės, neišugdo socialumo, bendruomeniškumo ir savarankiškumo.

Šiuo metu šalyje veikia 95 vaikų globos namai. Juose gyvena 3562 vaikai. Iš jų 17-oje nevalstybinių vaikų globos namų gyvena 500 vaikų.

Primename, kad praėjusį pirmadienį buvo uždaryta pirmoji vaikų globos įstaiga per nepriklausomos Lietuvos gyvavimo laikotarpį.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!