- Reklama -

Opozicija stabdys Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) darbą iki tol, kol nebus sulaukta Generalinės prokuratūros patvirtinimo, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sprendimas nepradėti ikiteisminio tyrimų dėl viešųjų pirkimų krašto apsaugos sistemoje yra pagrįstas, teigia „valstietis“ Dainius Gaižauskas.

„STT sprendimas yra tik siūlymas prokuratūrai. Prokuratūra priims galutinį – ar viskas atlikta iki galo, ar visos apklausos padarytos, ar yra pakankamai duomenų, pagrindžiančių jų teiginį, kad gali atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą. Tai mes lauksime Generalinės prokuratūros sprendimo“, – Eltai teigė NSGK narys D. Gaižauskas.

Pasak jo, taip pat labai svarbu sužinoti ir tai, ar ikiteisminio tyrimo STT siūlo nepradėti dėl to, kad nėra nustatyta nusikalstamos veikos požymių, ar dėl to, jog nėra pakankamai tai įrodančių duomenų.

Opozicinės partijos tvirtina, kad mestas šešėlis dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje vis dar neišsklaidytas, todėl siūlo stabdyti Seimo NSGK veiklą. Jų teigimu, niekas negali būti tikras, kad komitete šiuo metu neveikia su korupcija susiję asmenys.

ELTA primena, kad STT atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje. Šį sprendimą dar turės įvertinti pavedimą tarnybai davusi Generalinė prokuratūra.

Klausimai dėl neskaidrių procesų kilo po to, kai pareigas paliekantis buvęs krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas pareiškė darbo ministerijoje metu susidūręs su „grubaus kišimosi į viešuosius pirkimus atvejais“. Tokias ministro užuominas prezidentas įvertino kaip labai rimtas ir netrukus susitiko su STT bei Generalinės prokuratūros vadovybe.

Po rezonansą sukėlusių pareiškimų STT dėl galimos korupcijos krašto apsaugos sistemoje apklausė patį A. Anušauską, buvusį Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininką ir dabartinį ministrą Lauryną Kasčiūną, Seimo narį R. Lopatą ir buvusį krašto apsaugos viceministrą Vilių Semešką, ekonomikos ir inovacijų ministrę Aušrinę Armonaitę.

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!