Prezidentas: karinės paramos Ukrainai dydis ir greitis yra kritiškai svarbūs

0
132
Nuotr. iš lrp.lt
- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda tęsia vizitą Norvegijoje. Pirmadienį šalies vadovas susitiko su Norvegijos Parlamento Pirmininku Masudu Gharahkhani. Susitikime aptarti dvišaliai Norvegijos ir Lietuvos ryšiai, saugumo situacija regione ir Rusijos karas Ukrainoje.

Prezidentas susitikime akcentavo, kad ateinantys Rusijos karo Ukrainoje mėnesiai bus lemiami, todėl sąjungininkų karinės paramos dydis ir greitis yra kritiškai svarbūs. Šalies vadovas pasveikino Norvegijos sprendimą kartu su kitomis šalimis teikti tankus Ukrainai.

„Lietuva pradėjo teikti karinę paramą Ukrainai dar iki karo pradžios ir ją tęs iki pergalės. Šiuo metu oficiali mūsų valstybės parama Ukrainai sudaro apie 785 milijonus eurų. Papildomai prisideda ir Lietuvos piliečiai, aktyviai aukojantys ir dosniai remiantys kovojančius už laisvę ukrainiečius. Tikimės, kad kartu su sąjungininkais pavyks padaryti viską, kad kuo greičiau pasiektume Ukrainos pergalę ir grąžintume taiką į Europą “, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas susitikime su Norvegijos Parlamento Pirmininku taip pat aptarė situaciją Lietuvos kaimynėje Baltarusijoje. Šalies vadovas pažymėjo, kad Baltarusija dalyvauja Rusijos kare Ukrainoje kaip sąjungininkė, todėl ir jai turi būti didinamas ekonominis spaudimas ir griežtinamos sankcijos.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!