- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su darbo vizitu lankosi Vokietijoje. Ketvirtadienį Berlyne šalies vadovas susitiko su „Deutsche“ banko Šiaurės ir Rytų vykdomuoju direktoriumi Joergu Bongartzu ir banko Europos reikalų atstovu Lotharu Meenenu. Susitikime aptarti Lietuvos investicinės aplinkos privalumai, galimi banko plėtros planai ir perspektyvos plačiau bendradarbiauti su Lietuva.

Susitikime Lietuvos vadovas teigė, kad Vokietija yra pirmoje vietoje pagal tiesiogines užsienio investicijas Lietuvoje, vyksta aktyvus bendradarbiavimas gynybos ir saugumo srityje, sulaukiama vis daugiau automobilių pramonės investicijų. Tai, pasak Prezidento, sukuria tinkamas prielaidas ir Vokietijos finansų sektoriaus įmonėms rinktis Lietuvą verslo plėtrai.

„Lietuva – vienas pagrindinių finansinių technologijų centrų Europoje su pilnai išvystyta finansinių paslaugų ekosistema, viena geriausių bankinių paskolų kokybe ES ir tvariu įsiskolinimo lygiu. Lietuvos informacinių technologijų sektoriaus pažanga, brandi ir dar globalių verslo paslaugų neprisotinta industrija yra priežastys, skatinančios steigtis ir plėstis užsienio investuotojams informacinių technologijų, paslaugų ir analitikos centrų srityje“, – sakė šalies vadovas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!