- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda antradienį susitiko su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovu Linu Pernavu. Tai pirmasis Prezidento darbo susitikimas su naujuoju STT direktoriumi. Susitikime aptarti pagrindiniai tarnybos atliekami darbai ir strateginės veiklos kryptys.

Šalies vadovas su naujuoju STT direktoriumi aptarė situaciją tarnyboje: personalą, biudžetą, bendruosius darbo organizavimo aspektus. Prezidentas pabrėžė, jog būtina stiprinti baudžiamojo persekiojimo sritį didinant tyrimus atliekančių pareigūnų skaičių ir auginant kompetenciją. Šalies vadovo teigimu, nacionalinio saugumo srityje veikiančių ir teisėsaugos institucijų finansavimas turi būti užtikrinamas remiantis aiškiais ir skaidriais kriterijais.

Prezidentas su STT vadovu taip pat kalbėjo apie tyrimus dėl savivaldybių tarybos narių veiklos kompensavimo išlaidų. Pasak šalies vadovo, nors tyrimų apimtis didelė, esame teisinė demokratinė valstybė ir kiekviena nusikalstama veikla, jei tokia buvo padaryta, turi būti ištirta ir kalti asmenys patraukti atsakomybėn.

Susitikime aptartas ir Tarptautinės antikorupcinės konferencijos, vyksiančios kitų metų birželį, organizavimas.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!