Prezidentas suteikė aukščiausią – generolo – karininko laipsnį kariuomenės vadui. Nuotr. iš lrp.lt
- Reklama -

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienio rytą suteikė aukščiausią – generolo – karininko laipsnį Lietuvos kariuomenės vadui Valdemarui Rupšiui.

Pasirašydamas dekretą dėl generolo laipsnio suteikimo, Prezidentas pabrėžė, jog tai – istorinis įvykis Lietuvai, jos kariuomenei ir visai karininkijai – pradedamas naujas Lietuvos kariuomenės generaliteto etapas.

„Lietuvos politinis ir karinis vaidmuo bei geografinė vieta NATO rytiniame flange yra viena svarbiausių užtikrinant regiono saugumą, stabilumą bei gynybą. Valstybės gynybos parengtis ir pasiruošimas užtikrinti valstybės suvereniteto saugumą, jos teritorijos ir oro erdvės neliečiamybę yra Lietuvos kariuomenės užduotis, kurios įgyvendinimo atsakomybė tenka Lietuvos kariuomenės vadui“, – kalbėjo šalies vadovas.

Pasak Prezidento, kariuomenės vadas generolas leitenantas Valdemaras Rupšys demonstruoja išskirtinę lyderystę ir profesionalumą rengiant Lietuvos kariuomenę ginkluotajai krašto gynybai. Lietuvos kariuomenė tapo modernesnė ir kovingesnė, sąjungininkai ją vertina kaip patikimą ir gerai parengtą. Šalies vadovas pasidžiaugė, kad Lietuvos kariniai ir gynybos interesai atstovaujami aukščiausiu lygiu tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje.

„Lietuvos kariuomenės vadas išsiskiria nepriekaištinga reputacija, o ilgametės tarnybos metu demonstruotas profesionalumas, patriotizmas ir atsidavimas kario tarnybai leido pasiekti aukščiausią karininko laipsnį“, – pasirašydamas dekretą sakė Prezidentas.

Šių metų pavasarį buvo priimta Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisa, kuri nustatė naują aukščiausią karininko – generolo (admirolo) laipsnį. Iki šiol tai buvo generolas leitenantas. Aukščiausias generolo laipsnis suteiks lygiavertę galimybę bendrauti su aukšto rango užsienio valstybių karininkais.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!