- Reklama -
R.Paksas

Premjero G.Kirkilo pažadai baigti žemės reformą Lietuvoje iki šių metų pabaigos, atrodo, įgauna realų pagrindą, paaiškėjus, kad reforma premjeras vadina žemės išpardavimą lengvatinėmis sąlygomis, nepaisant to, kad jos neatgavo visi teisėti savininkai.

Kitaip sakant – grupei „pateptųjų“ rasta dar viena puiki proga pasipelnyti kitų sąskaita.

„Lietuvai gresia dar viena žemės išgrobstymo afera. Įžūlumu ir nuostoliais valstybei ji gerokai pranoks legendinę „skraidančių sklypų“ istoriją, kuomet konservatorių pastangomis sugebėta įteisinti žemės perkėlimą iš vienos vietos į kitą“, teigė partijos pirmininkas Prezidentas Rolandas Paksas.

Negali būti ir kalbos apie žemės išpardavimą, kol nebaigtas žemės grąžinimas savininkams, neišmokėta jiems valstybinė skola. Valstybė, kurioje nesiskaitoma su nuosavybės teise, negali vadintis demokratine.

R.Paksas: „Jeigu valdžia nesilaiko principo, kad nuosavybė yra šventa, ji neverta valdyti valstybės. Deja, šiandien matome, kad valdžios godumas jau peržengė visas ribas – sprendimas išparduoti žemę, kai didžiulis skaičius teisėtų savininkų negali atgauti savo nuosavybės, rodo, kad valdantieji nepripažįsta tarpukaryje atkurtos Nepriklausomos Lietuvos valstybės tęstinumo. Valdantieji, gindami savo, o ne Lietuvos piliečių interesus, griauna valstybės pamatus“.

Akivaizdu, kad G.Kirkilo ir K. Prunskienės vykdoma, piliečių nuosavybės teisę paminanti, vadinamoji žemės reforma turės labai neigiamų pasekmių tolesniam Lietuvos ekonominiam vystymuisi, todėl minėtieji valdininkai turėtų prisiimti asmeninę atsakomybę už savo veiksmus.

Jūratė Overlingienė

2007-08-23

 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!