- Reklama -

VRK užregistravo buvusį Lietuvos kariuomenės vadą gen. Valdą Tutkų 2024 m. gegužės 12 d. Respublikos Prezidento rinkimų politinės kampanijos savarankišku politinės kampanijos dalyviu.

„Naikinantis karas Europoje jau bent metus atsidūrė pato padėtyje. Vieni mūsų Vakarų sąjungininkai jau atsargiai kalba apie būtinybę ieškoti taikaus sprendimo. Kiti planuoja kruviną konfliktą tęsti iki begalybės. Deja, mūsų valdantieji aistringai remia antrą kursą. Penkis ar net dešimt metų besitęsiantis karas nualintų Lietuvos trapią ekonomiką, paaštrintų jau ir taip tragišką emigracijos problemą ir atidarytų duris karui Lietuvoje.

Būdamas Prezidentu vengčiau dar labiau aštrinti santykius tarp Vakarų ir Rusijos taip, kaip daro dabartinė valdžia, ieškočiau kontaktų su nuosaikesniais mūsų sąjungininkais. Jeigu karas apimtų ir Lietuvą, bet kokios rinkiminės kampanijos programos neturėtų prasmės. Lietuva panašėtų į griuvėsių lauką“, – teigiama kandidato į prezidentus V. Tutkaus „principinių programos nuostatų“ preambulėje.

„Principinėse programinėse nuostatose“ teigiama, kad „ Lietuva nesivels į karą. Mūsų žemė netaps mūšio lauku. Bus užtikrintas taikus ir saugus piliečių gyvenimas“.

Taip pat pažymima, kad „Lietuva vėl taps tranzito tarp Vakarų ir Rytų valstybe. Bus atgaivintas Klaipėdos jūrų uostas, Lietuvos geležinkeliai, Šiaulių oro uostas taps bendro naudojimo ir aptarnaus transatlantinius krovininius skrydžius. Strateginės įmonės grįš Valstybei (Lietuvos žmonėms)”.

Ypatingas dėmesys V. Tutkaus programoje skiriamas šeimos politikai, pažymimas šeimos vertybių stiprinimas ir puoselėjimas.

„Bus įkurta Šeimos ministerija, perimta Vengrijos patirtis. Gimusiems piliečiams bus mokamos gyvenimo užtikrinimo įmokos 10 000 EUR. Jaunoms Lietuvos piliečių šeimoms bus suteikiamos lengvatinės paskolos, kurių dalis bus „nurašoma“ gimus kiekvienam vaikui.

Bus sugrįžta prie Tautinio, patriotinio auklėjimo. Mokykla – ne viešnamis. Mūsų Tautos kultūros neatitinkantys renginiai Lietuvoje nevyks”, – teigiama kandidatuojančio į Prezidentus gen. Valdo Tutkaus „principinėse programinėse nuostatose“.

Jose taip pat pažymimas Nacionalinio komercinio banko įsteigimas, Lietuvos įstatymų ir Konstitucijos viršenybė virš ES, PSO ir kt. tarptautinių organizacijų, Skaidrumo (užsienio agentų) įstatymo priėmimas, teisingumo pasiekiamumas visiems lygiai, valdininkų, teisėjų ir kt. asmeninė atsakomybė, dėmesys smulkiam bei vidutiniam verslui ir žemės ūkiui ir kt.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!