- Reklama -

Laimai Liucijai Andrikienei tapus Audito rūmų nare, Seimo nario priesaiką davė ir prie Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos prisijungė Angelė Jakavonytė.

Žinomo partizano Juozo Jakavonio-Tigro duktė iki Seimo narės pareigų buvo Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nare, dirbo Žemės ūkio ministerijoje.

Pasak TS-LKD frakcijos seniūnės Seime R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, Angelę Jakavonytę pažįstame ne tik kaip iškilaus partizano, laisvės kario Juozo Jakavonio-Tigro dukrą, bet ir kaip itin darbščią ir atsakingą bendražygę, kuriai ypač rūpi istorinės atminties, švietimo, kultūros klausimai.

„Po Nepriklausomybės A. Jakavonytė prisidėjo tiek atkuriant Merkinės muziejų, tiek įkuriant kryžių kalnelį, atkuriant Juozo Jakavonio-Tigro sodyboje buvusią Dainavos apygardos partizanų Adolfo Ramanausko-Vanago ir Juozo Vitkaus-Kazimieraičio vadavietę. Tikiu, kaip Seimo narė A. Jakavonytė tęs pradėtus darbus bei prisidės prie bendrų TS-LKD iniciatyvų ir darbų Lietuvos žmonėms svarbiais klausimais”, – kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

A.Jakavonytė Seimo nario priesaiką davė lapkričio 15 dienos Seimo posėdyje.

- Reklama -

1 KOMENTARAS

  1. Eina raudonkepuraitė per mišką ir pasiklydo. Visą dieną blaškėsi, kol sutemo. Nieko nepadarysi – teks nakvoti miške. Prigulė po egle ir susapnavo naktį košmarą. Ryte atsibunda visa su nuplėštais drabužiais, o šalia guli raštelis: “Raudonkepuraite, tu jau nebe mergaitė” pasirašytas Alibaba ir 40 plėšikų. Ką padarysi, nusiminė Raudonkepuraitė ir toliau visą dieną ieškojo kelio, kol vėl sutemo. Ir vėl prigulė po egle, o naktį ir vėl košmaras… Ryte atsibunda vėl su nuplėštais drabužiais, o šalia raštelis: “Raudonkepuraite, tu vėl mergaitė” pasirašytas “Timūras ir jo būrys”…

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!