- Reklama -

Vilniaus miesto apylinkės teismas pirmadienį buvusį įmonės „BaltCap“ partnerį, apie 30 mln. eurų pasisavinimu įtariamą Šarūną Stepukonį leido suimti 14 dienų.

Kaip Eltą informavo Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovas spaudai Giedrius Janonis, teismas prokuroro prašymą suimti G. Stepukonį tenkino iš dalies, tai yra leido suimti įtariamąjį 14 dienų, šį terminą skaičiuojant nuo įtariamojo sulaikymo dienos, t. y. nuo šių metų vasario 10 d.

„Teismas leido įtariamąjį suimti 14 dienų“, – informavo G. Janonis.

Prokuratūros prašymas suimti G. Stepukonį buvo išnagrinėtas ir sprendimas dėl jo priimtas nuotolinio teismo posėdžio metu.

Šis teismo sprendimas per 20 dienų gali būti apskųstas Vilniaus apygardos teismui, skundą paduodant per Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Tyrimą dėl galimai pasisavintų piniginių lėšų kuruojantis Europos deleguotasis prokuroras Darius Karčinskas pirmadienį portalui „15min.lt“ patvirtino, kad teisėsauga sulaikė Š. Stepukonį.

Kaip nurodė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, Š. Stepukonis buvo suimtas šeštadienį, 18 val. 11 min., FNTT patalpose Vilniuje.

„Atlikus būtinus procesinius veiksmus, įtariamasis buvo patalpintas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę“, – teigiama FNTT pranešime spaudai.

ELTA primena, kad „BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai pernai lapkritį nutraukė sutartį su buvusiu „BaltCap Infrastructure Fund“ partneriu Š. Stepukoniu. Jis įtariamas pasisavinęs apie 30 mln. eurų, kurių bent dalį galėjo pralošti kazino.

Vilniaus apygardos prokuratūra penktadienį pareiškė, kad 2022 metais buvo pradėjusi ikiteisminį tyrimą iš bendrovės „Paysera LT“ gavus informacijos apie į Š. Stepukonio sąskaitą iš Lenkijos įmonės pervestus 3,9 mln. eurų. Pasak prokuratūros, tada nustatyta, kad pinigai buvo pervesti vykdant akcijų perdavimo sandorį, tad tyrimas nutrauktas, tačiau praėjusią savaitę jis buvo atnaujintas.

Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta FNTT.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š. Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.

Gytis Pankūnas
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!