Sustabdytame automobilyje rasta didelis kiekis kvaišalų

0
625
- Reklama -

Šių metų kovo mėn. pradžioje Vilniuje buvo sustabdytas automobilis BMW, kuriame, kaip paaiškėjo, jaunuoliai gabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai dėl šio fakto pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. (Tas, kas neteisėtai gamino, perdirbo, įgijo, laikė, gabeno, siuntė, pardavė ar kitaip platino labai didelį kiekį narkotinių ar psichotropinių medžiagų).

Atliekant proceso veiksmus, netruko nustatyti, kad minėti jaunuoliai, gabeno apie 10 kg narkotinės medžiagos – kanapių, jau ankščiau policijai įkliuvusio ir už analogišką nusikalstamą veiką šiuo metu teisiamo asmens nurodymu. Tęsiant ikiteisminį tyrimą, buvo sulaikyti ir, kaip įtariama, šios nusikalstamos veikos organizatoriai.

Atlikus automobilio BMW detalią apžiūrą bei kratas įtariamųjų gyvenamosiose vietose, jų naudojamuose automobiliuose, buvo rasta ir paimta apie 10 kg kanapių, apie 200 g hašišo, svėrimo įranga, pakavimo priemonės, vakuumavimo įrenginys bei kiti ikiteisminiam tyrimui reikšmingi objektai.

Sulaikytiems įtariamiesiems įteikti pranešimai apie įtarimus dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 260 str. 3 d. Prokuroras, įvertinęs įtariamuosius charakterizuojančius duomenis, nusikalstamų veikų sunkumą ir pavojingumą, kreipėsi į teismą dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo 2 asmenims, kitiems dviem sulaikytiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Didžiausia gresianti įtariamiesiems bausmė – laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Kriminalinės policijos pareigūnai ir toliau aktyviai renka duomenis dėl kitų asmenų galimo prisidėjimo prie tiriamos nusikalstamos veikos, todėl sulaikomų asmenų ratas gali plėstis.

Aptiktų narkotikų vertė – apie 45 000 eurų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Vilniaus apskr. VPK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!