- Reklama -

Antanas Kandrotas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Lietuvos kariuomenės vado generolo Valdemaro Rupšio gyvenamosios vietos atskleidimo.

„Prašau pradėti ikiteisminį tyrimą dėl tyčia įvykdyto, ypač jautrios informacijos Nacionalinio Saugumo aspektu, perdavimo Rusijos ir Baltarusijos spec. tarnyboms apie Lietuvos kariuomenės generolo Valdemaro Rupšio gyvenamąją vietą, tai įvykdant išnaudojant, mano vertinimu, nepatyrusį žurnalistą, 2023-10-03 paskelbusį apie V.Rupšio gyvenamąją vietą“, – rašoma A. Kandroto pareiškime Generalinei prokuratūrai.

Anot pareiškėjo, tokiu veiksmu yra sudaryta grėsmė Lietuvos Nacionaliniam saugumui.

„Beveik kiekvieną dieną iš Rusijos saugumo tarybos nario D.Medvedevo ir kitų Rusijos aukštas pareigas užimančių asmenų ateina grasinimai smogti raketomis NATO valstybėms, tikslu neutralizuoti NATO valstybių kariuomenę.

Pažymėtina, kad ypač dažnai akcentuojama Lietuva, kaip ypač priešiška valstybė, ir suprantama, kad, jei Rusijoje bus priimtas sprendimas vykdyti ataką, tai visų pirma bus siekiama palikti Lietuvos kariuomenę be vadovybės.

Turiu pagrindą manyti, kad man žinomas žurnalistas Ramūnas Jokubauskas, kuris veikė tyčia ir gerai suprasdamas savo veiksmų pasekmės, organizavo jautrios informacijos perdavimą, pasinaudojant žiniasklaidos priemonėmis, prisidengiant neva „butpinigių skandalu“.

Labai tikėtina kad buvo išnaudojamas viešasis eteris tam, kad perduoti jautrią informaciją Rusijos, Baltarusijos spec. tarnyboms.

Kaip žinoma, visuomenėje yra daug asmenų, tarnavusių Sovietų valdžiai ir įstojusių į komunistų partiją, o po Nepriklausomybės pakeitusius ideologiją, tad dabar, matant geopolitinį nestabilumą, galimai ir vėl siekia įtikti didelę karinę galią turinčiai Rusijai.

Atsižvelgiant į aukščiau nurodytas aplinkybės ir faktus, prašau pradėti ikiteisminį tyrimą pagal LR BK118 str. 1 d.( Padėjimas kitai valstybei veikt prieš Lietuvos Respubliką ), 119 str.( Šnipinėjimas)“, – rašoma Antano Kandroto pareiškime Generalinei prokuratūrai.

Pareiškimo kopiją Antanas Kandrotas taip pat nusiuntė Valstybės saugumo departamentui.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!