Ar žinote, kur dirbo Gitanas Nausėda?

0
483
Prezidento kanceliarijos nuotr./aut. Robertas Dačkus
- Reklama -

Roma Paukštė

Ar žinote, kad 1992-93 m. Gitanas Nausėda dirbo Ekonomikos ir PRIVATIZACIJOS institute, (privatizacija liaudyje dažniau buvo vadinama kaip „prichvatizacija“)? Šio instituto (kurio steigėju buvo Lietuvos Respublikos Vyriausybė) veiklos kryptys buvo: privatizavimo būdų ir metodų analizė; kilnojamojo ir nekilnojamojo turto įvertinimo metodikos rengimas ir daug kitų.

Sekanti jo darbovietė – Valstybinė kainų ir konkurencijos tarnyba, kurią įsteigti nutarė Lietuvos Respublikos Vyriausybė 1992. Kai kurie šios tarnybos uždaviniai buvo: teikti pasiūlymus LR Vyriausybei dėl stambių monopolijų pertvarkymo (suskaidymo); teikti pasiūlymus dėl konkurencijos ir kainų politikos formavimo bei daug kitų.

Vėliau G. Nausėdos karjera tęsėsi Lietuvos banke, kur viena iš jo pareigybių buvo Pinigų politikos departamento direktorius, dar vėliau – Vilniaus banke, kuriame jis dirbo Valdybos pirmininko patarėju. Deja, Vilniaus banko neliko, kaip ir daugelio kitų Lietuvos bankų.

Galiausiai, ne tik Vilniaus bankas, bet ir lietuviško kapitalo bankas „Hermis“, keitę pavadinimus ir akcininkus, tapo SEB banku (2008), kuriame 2008-2018 G. Nausėda dirbo vyriausiuoju ekonomistu, banko prezidento patarėju.

Nuo 2019 iki dabar G. Nausėda užima LR prezidento pareigas.

SEB bankas yra Švedijos SEB grupės bankų narys, SEB Group – Švedijos finansinių paslaugų koncernas, laikomas Valenbergų šeimos „imperijos“ dalimi, vienas pagrindinių SEB savininkų taip yra „Investor“.

Nekomentuosiu. Tekstą skaitykite tol, kol suprasite, nes tai mintinai turėtų žinoti ir/ar suvokti kiekvienas rinkėjas – tad dalinkitės kuo plačiau.

Šaltiniai:

https://lt.wikipedia.org/wiki/SEB_bankas
https://www.vrk.lt/kandidatai-i-respublikos-prezidentus-2024-pr?srcUrl=/rinkimai/1504/rnk1786/kandidatai/KandidatasBiografija_rkndId-2435326.html

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!