- Reklama -

Valdas Tutkus,
buvęs Lietuvos kariuomenės vadas

Kai 1999 metais tarnavau Lietuvos kariniu atstovu NATO kariniame komitete, buvau tokio įdomaus įvykio liudininkas. Komiteto pirmininkas, nerasdamas pritarimo vienu iš klausimų, pasakė, kad kartais Nacijos maišo turiningai dirbti komiteto štabui. Tačiau buvo čia pat pertrauktas vienos valstybės karinio atstovo, kuris gana grubioje formoje priminė pirmininkui, kad NATO tai ir yra Nacijos, o ne štabai ar pirmininkai, ir pasiūlė ateityje neužsimiršti.

Įdomus prisiminimas, manau, labai aktualus šiandien ES kontekste. Man vis dažniau atrodo, kad užsimirštama, kas yra Europos Sąjunga, kas ten pagrindinis žaidėjas ir kad vis labiau stengiamasi priartinti ją (ES) prie kitos, mano kartai gerai pažįstamos sąjungos, tos sąjungos sprendimų priėmimo procesų, valdymo principų.

Sąžiningai pasakius, man tai kelia pagrįstą susirūpinimą, nes esu ES šalininkas. Matau, kaip per prievartą bandoma primesti taip vadinamas „vertybes“, net neatsižvelgiant į tai, kad kai kuriose Valstybėse absoliuti dauguma piliečių tam nepritaria. Bandoma per prievartą įtvirtinti nuostatas konvencijų, kurių konkrečios Valstybės (pvz., Lietuva ir ne tik) nėra ratifikavusios. Bandomos kaltinti ištisos tautos nesąmoningumu ir neteisingu pasirinkimu balsuojant. Suprask, Europos taryba ir jos pirmininkė geriau žino, pavyzdžiui, už italus arba vengrus, lenkus ir t.t. Apie lietuvius turbūt visai nėra ko kalbėti.

Gal ką neteisingai suprantu, bet visada tikėjau, kad pagrindinis demokratijos principas – tai laisvas žmonių pasirinkimas, o ne tai, kas pageidaujama Briuselyje.

Ar tik man vienam atrodo, kad vis daugiau Valstybių pasirenka tradicijas ir tautiškumą, kad vis daugiau Tautų pradeda atsikvošėti nuo nesąmonių, kad ne atsitiktinai Italijoje laimi Už Dievą, Už Tautą, Už Šeimą, kad ne atsitiktinai Vokietijoje, Švedijoje sparčiai įgauna jėgą partijos „Kita Vokietija“, „Kita Švedija“. Kad ir kaip nekoneveiktų Vengrijos, ten liaudis remia savo vyriausybę.

Lietuvos šeimų sąjūdis su devizu „Stipri Šeima – Stipri Lietuva“ jau turi ne tik milžinišką palaikymą Lietuvos žmonių tarpe, bet ir bendraminčių kitose ES Valstybėse. Didžiuojuosi, kad priklausau Lietuvos Regionų Partijai, kurioje, be devizo „ Stiprūs Regionai – Stipri Lietuva“, viena iš svarbiausių nuostatų yra Prigimtinė Šeima, tradicijos ir nacionalinės vertybės.

Gal jau per daug susidarė tų, kuriuos kai kurie norėtų pavadinti vatnikais, kremliniais ir t.t. Gal jau laikas susimastyti ir paklausti savęs, kas gi griauna Valstybės monolitą, kas šiandien kenkia Europos Sąjungos vienybei? Ar į tokią Sąjungą stojo mūsų Tauta?

Na, ir pagaliau, gal laikas atsikvošėti ES valdininkams ir prisiminti, kad Europos Sąjunga – tai Valstybės ir tų Valstybių Tautos, o biurokratų darbas – tas tautas aptarnauti. Pasirodo, kad ne tik pas mus valdantieji užsimiršta, bet ir briuseliečiai kartais pasijunta pusdieviais. Laikas sustoti ir atsikvošėti.

Sveikinu Italiją ir jos liaudį pasirinkus. Džiugu, kad Jūs nepakartojote mūsų klaidų. Lietuviams irgi yra apie ką susimąstyti. Gal būkime LIETUVIAIS, o ne Europos piliečiais. Tikiu, kad galiausiai nugalės sveikas protas, kad išsaugosime savo tautiškumą, kaip tai padarė mūsų Protėviai.

- Reklama -

7 KOMENTARAI

  1. Taip tikrai yra dar padorių politikų.., tik reik pakeisti rinkiminė ydinga tvarką.., kad galėtumėme Jiuos išsirinkti.. O ne patys save “prastuminėtų”pagal partinius sąrašus.. Ačiū Generole.., galgi artinasi tas laikas… Arba visiškas chaosas…, arba kažkokios permainos.

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!