- Reklama -

Jolanta Blažytė

Lenkijos – Ukrainos pasienį blokuojantys Lenkijos ūkininkai susitikime su savo šalies ŽŪ ministru sakė: „Ukraina – tai mafija. Kodėl mes negalime užblokuoti tos šalies? Tai mafija, kuri griauna tiek Lenkiją, tiek visą ES“.

Į tai ministras atsakė: „Visiškai tikėtina, kad ten yra mafija, greičiausiai taip ir yra. Tačiau Ukraina kovoja ir ji yra sunkioje situacijoje, todėl mes privalome padėti“.

Lenkijos ŽŪ ministras taip pat pripažino, kad tik nedidelė dalis pajamų, gautų pardavus ukrainietišką produkciją, patenka į Ukrainos ūkininkų ir valstybės biudžeto kišenes. Kur patenka visos kitos pajamos? (Apie tai – išsamiau: https://kresy.pl/…/minister-siekierski-mafia-pewnie…/).

Esu citavusi Lenkijos ŽŪ ministerijos atstovės žodžius: „Europos komisijoje durys plačiai atidaromos Ukrainos oligarchams, bet uždaromos Europos fermeriams“.

Pridedu Oakland instituto atliktą išsamų tyrimą, iš kurio galima suprasti, kodėl EK lankstosi prieš Ukrainos oligarchus ir žlugdo ES ūkininkus. Tereikia tik pamatyti, kam iš tiesų priklauso Ukrainos žemės. Net ir tos, kuriose dabar vyksta karas.

Taigi, tyrimas parodo, kad didžioji dalis derlingiausių Ukrainos žemių yra sutelkta didžiausių Vakarų korporacijų rankose. Čia įsisukę ir keli Ukrainos oligarchai, žymiausias jų – Oleg Bakhmatyuk. Pastarasis yra sulaukęs nemažai kaltinimų dėl aplinkos teršimo ir fizinio susidorojimo su aplinkosaugos aktyvistais. Be to, 2018 m. buvo papuolęs į skandalą dėl eksporto į ES kvotų „apėjimo“ .

Tiek Vakarų korporacijos, tiek vietiniai oligarchai, valdantys Ukrainos žemes, mokesčių Ukrainai nemoka, nes jų firmos registruotos ofšoruose…

Tiek užsienio bankai, tiek pati Ukrainos valdžia teikia paramą ir paskolas stambiosioms korporacijoms, tačiau mažesnieji ūkininkai to negauna.

Ukrainos žemių valdytojų sąraše matome ir Vanguard group, ir Cargill, ir Monsanto (siejamas su Bill Gates), ir nemažai JAV finansinių institucijų.

Kaip rašoma tyrime, Ukrainos žemių „parceliavimas“ prasidėjo po Maidano, bet ypač paspartėjo po to, kai 2021 m V. Zelenskis pasirašė Žemės reformos įstatymą (https://reliefweb.int/…/war-and-theft-takeover-ukraines)…

„Kol ukrainiečiai kovoja už savo žemę, finansinės institucijos užsiima Ukrainos žemę valdančių oligarchų konsolidacija su Vakarų finansiniais interesais“, – rašoma tyrimo apžvalgoje.

Taigi, Europos komisija, lenkdama nugaras prieš „juoduoju“ būdu dirbančius (tiek aplinkosaugos, tiek finansiniu aspektu) Ukrainos oligarchus, veda ES žemės ūkį prie sunaikinimo. Kaip ne kaip – ES ūkininkams ir žalioji darbotvarkė, ir mokesčiai ir vis didėjantys veterinariniai reikalavimai. Kai tuo metu Ukrainos agrooligarchams – visur žalia šviesa. Ir mes iš aukščiausių ES pareigūnų jau girdėjome, kad ES fermerių protestai – tai tik Putino darbas. Juk reikia padėti vargšei Ukrainai, kaip jūs nesuprantate????

Sąmokslo teoretikai teigia, kad viskas čia „suskaičiuota ir apskaičiuota“.

Jau žinome, kad Lietuvos valdžiai šitos problemos visiškai dzin. Ką šiuo klausimu galėtų pasakyti Lietuvos ŽŪ ministerijos valdininkai? Na, turbūt tai, kad mūsų ūkininkai važinėja su brangiais traktoriais. O toliau? Toliau paprašytų savo sekretorių išvirti kavos, nes jie taip pavargo, bedarydami tokią įžvalgą….

Tuo tarpu Lenkijos žemės ūkio ministras bent jau negatyviai sureagavo į Ukrainos politikų kaltinimus Lenkijos žemdirbių atžvilgiu.

Tiesa, beskaitant Oakland instituto atliktą tyrimą apie tai, kaip Vakarų agroverslo korporacijos kartu su finansinėmis institucijomis gražiai „pasiima“ derlingiausias Ukrainos žemes, peršasi dar viena sąmokslo teorija. Na, susijusi su tais kreditais, kuriuos taip uoliai Ukrainai prastūminėja tiek EK, tiek kai kurie JAV Kongreso nariai. Bet aš tų teorijų neplatinu. Jas platina, pavyzdžiui, mano Tel-gram chato nariai. Ot kokie….

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!