- Reklama -

Mindaugas Puidokas

JAV žinutė NATO viršūnių susitikime – Ukrainos narystė galima tik po pergalės kare su Rusija. Pačios Jungtinės Amerikos Valstijos tiesioginio karo su Rusija nenori. JAV, britų, vokiečių ekspertai atviri – pergalės ir visų teritorijų išlaisvinimo be JAV ir NATO karinių pajėgų pilno tiesioginio įsitraukimo į karą Ukraina pasiekti negali.

Tada kyla klausimas: ką bus galima laikyti pergale? J. Biden administraciją tenkina Rusijos geopolitinis susilpninimas. Būtent vardan to kasdien žūna žmonės ir Ukrainos teritorija vis labiau naikinama. Kasdien. Vien išminavimui praeis po karo dešimtmečiai, o nuo kasetinių bombų daug metų po karo žus nekalti civiliai: vaikai, moterys, senukai… Milijonams teko tapti pabėgėliais ir šimtai tūkstančių žuvusių.

Kokia valstybės perspektyva? NATO aiškios narystės perspektyvos nesuteikė. V. Zelenskis išsakė atvirai ką apie tai mano. J. Stoltenbergas pasakė, kad baiginėjasi vakarų šalių artilerijos sviedinių atsargos, o be jų nebus galima ne tik efektyviai pulti, bet ir gintis!

V. Zalužnas naujausiam interviu aiškiai pasakė, kad Ukraina puola be naikintuvų paramos, o jokia NATO šalis tokiu atveju net nepradėtų operacijos. Jis pridūrė, kad rusai jau dabar iššauna 10 kartų daugiau artilerijos sviedinių nei ukrainiečiai.

Žodis TAIKA Lietuvoje paverstas naudingu Kremliui. Realybė ta, kad Maskvai taika dabar labai nenaudinga. Paradoksalu, bet taika dabar galėtų nuversti V. Putiną, nes tai rusai laikytų silpnumu ir pralaimėjimu.

Taiką nuolat siūlančio V. Orbano Lietuvoje labai nekenčia, bet jis myli Ukrainą labiausiai, nes nori išsaugoti jos žmones ir valstybę. Aksioma tokia: kare branduolinės valstybės nugalėti neįmanoma ir tikrai kvaila teigti, kad gresiant realiam pralaimėjimui prabustų humanizmas ir branduolinio ginklo V. Putinas nenaudotų. Išsigąstų. Taip kalba mūsų propagandistai.

Lietuvos valdžia dirba naudingą Maskvai darbą ir provokuoja toliau rusus dar didesniam karui, bet visi matome, kad JAV ir Vokietija tokio karo nenori. Visa vakarų spauda apie tai atvirai rašė, bet pas mus liberalkonservatoriai maudė žmones propagandinių melų jūroje, kad neva yra galimybių Ukrainos priėmimui į NATO ir ryžtingiems istoriniams žingsniams jau Vilniuje. Realybė išblaivo.

Lietuvą myli tie, kas nori išsaugoti jos žmones, teritoriją, valstybingumą, kalbą, istoriją, simboliką, o ne tie kas veikia keldami žalą mūsų valstybei ir veikdami vedant Lietuvą vakarų užsienio ir saugumo politikos ledlaužio smaigalyje. Istorija rodo, kad smūgio atveju nukenčia labiausiai būtent smaigalys.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!