- Reklama -

Jolanta Blažytė

ES vargais – negalais pagaliau suderino 18 milijardų pagalbos Ukrainai paketą.

Bet, štai, va, vėl išlindo kažkokia tai Airijos deleguota Europos parlamento narė Clare Daly ir „skėlė“ „ne į tą“ ritmą:

„Milijardai, skirti pagalbai Ukrainai, yra toli gražu ne dovana, o paskola, kurios Ukraina niekaip neįstengs grąžinti. O komplekte su šia paskola dar įeina ir visokie neoliberalūs instrumentai. Jei įsiklausyti į ekonomistus, Ukrainai gresia didžiulė šoko terapija: valstybinių žemių išpardavimas, darbo liberalizavimas, valstybinių aktyvų išpardavimas – viskas, kas reikalinga šalies ateičiai, išparduodama tam, kad finansuoti proxy konfliktą, kuris drasko valstybę į gabalus.

Ir, žinoma, pirminė euro kreditų sąlyga yra reikalavimas Ukrainai palaikyti demokratiją ir įstatymo viršenybę, betgi Zelenskis uždraudė daugumą opozicinių partijų ir žiniasklaidos priemonių, bei atakavo profsąjungas ir darbuotojų teises. Tačiau milijonai kaip ir tekėjo, taip ir teka į šią valstybę upėmis.

Ar ne šitą šalį mūsų parlamentas kaltino korupcija? O ES, panašu, ir toliau stengiasi, kad Ukrainoje konfliktas tęstųsi kuo ilgiau ir kad Ukrainos tauta nesiliautų už viską mokėti. Kai viskas baigsis, iš Ukrainos, kuri atsidūrė tarp Rusijos tankų ir Europos bankų girnų, mažai kas beliks.

Nepamirškite, kad kiekvienas konfliktas – tai reketas, o paskui jį seka karčios pasekmės“.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!