- Reklama -

VRK leidinyje paskelbtas Privalomasis referendumas dėl Lietuvos Respublikos Konstitucijos 12 straipsnio pakeitimo (žr. 1-mą priedą).

Dabar gavau kitą pranešimą (žr. 2-rą priedą), kuriame parašyta: „Referendumas dėl Lietuvos pilietybės išsaugojimo.“

Konstitucijos 12-to straipsnio 2-je dalyje parašyta: „Išskyrus įstatymo nustatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos Respublikos ir kitos valstybės pilietis.“

Taigi, kas, kaip tą pilietybę išsaugos ir kodėl bei nuo ko ją reikia saugoti? Kas už visa tai yra atsakingas ir kas tokias nesąmones skleidžia? Nežinia, kuriame referendume reikia dalyvauti ir dėl ko balsuoti.

Manau, kad toks piliečių mulkinimas jau pralenkė Lietuvos teismų mulkintojų pasiektus laimėjimus gniuždant siekiančius minimalaus socialinio teisingumo piliečius. Gal dėl to ir Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, būdamas pareigose, nevaržomai yra kandidatas tapti Lietuvos Respublikos Prezidentu, kuris, manau, pagal tarnybinę padėtį kandidatų debatuose turi galimybę diskriminuoti kitus 7 kandidatus?

Gal dėl to ir pilietinės drąsos turintis kandidatas tapti Lietuvos Respublikos Prezidentu Eduardas Vaitkus debatuose kalbėdamas apie faktus ir (arba) reikšdamas savo nuomonę, vadinamas „prorusišku“?

Pagal 1-me ir 2-me prieduose pateiktų tekstų valstybine lietuvių kalba reikšmes kyla taip pat klausimų apie tekstų autorių asmenybines, dalykines savybes ir konkrečiu atveju netinkamus jų veiksmus sprendžiant šį svarbų valstybinės reikšmės klausimą.

Manau, kad tokio kintamo turinio referendumo atsiradimo tikrosios priežastys paaiškės ateityje ir apie jas bus paskelbta viešai, nes dar yra taip pat ir padorių, cenzūros neįveiktų žurnalistų.

Turintis tremtinio statusą Lietuvos pilietis Kazys Serbenta

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!