- Reklama -

Vašingtono paskaičiavimais, naujoji Berlyno siena Kijeve turėtų sustabdyti Eurazijos integraciją. kremlin.ru nuotr.

Amerikos propaganda ir oficiali laikysena Rusijos atžvilgiu dėl Ukrainos slepia niūrias nuotaikas pačioje Amerikoje. Tai atskleidžia garsus JAV geopolitikos apžvalgininkas Pepe Escobar.

Jis kalbėjosi su kai kuriais labai aukštais ir rimtais šaltiniais ir pašnekovais – tais, kurie žino, tačiau nenori rodytis, ir jie visi yra giliai sunerimę.

Štai kokias neoficialiai vyraujančias nuotaikas vienas iš jų, Niujorko strateginis planuotojas, atskleidė JAV žurnalistui:

„Propagandos išpuoliai prieš Putiną, palyginant jį su Hitleriu, yra tokie kraštutiniai, kad jūs galite pagalvoti, jog rusai negali patikėti savo ausimis ir daugiau nebegali pasitikėti JAV jokiomis aplinkybėmis.

Aš negaliu patikėti, kaip mes galėjome įsivelti į tokią situaciją – ginti Ukrainos plėšikus, kuriais Putinas atsikratytų, ir net turėjome įžūlumo į lyderius pastatyti vieną iš blogiausių vagių“.

Pagal oficialius Kijevo duomenis, Donbase sugriauta ne mažiau kaip 65 proc. gyvenamųjų namų ir 10 proc. mokyklų bei vaikų darželių, paralyžiuota veikla daugiau kaip 40 000 vidutinių ir smulkių įmonių. Visoje Ukrainoje nedarbas siekia 40 proc.

„Ukrainos užsienio skolos pasiekė 80 milijardų JAV dol. – ir nesitikėkite, kad Tarptautinis Valiutos Fondas, kuris dabar valdo Ukrainą, elgsis geranoriškai. Pirmiausiai Kijevas negali susimokėti savo milijardinių skolų Gazpromui todėl, kad jis išleidžia visą krūvą pinigų rytų Ukrainos gyventojų terorizavimui“, – pažymi Pepe Escobar.

Antrasis Šaltasis karas – taip dabartinę geopolitinę situaciją apibūdino JAV žurnalistas.

Ir tai – statydama naują Berlyno Sieną Kijeve, ir kaip ieties antgalį panaudodama tam NATO, pradėjo Obamos administracija – kad sustabdytų Eurazijos integraciją.

„Dabartinis tikslas – sugriauti Rusijos ekonomiką, tolimesnis – pakeisti  režimą“, – rašo Pepe Escobar.

Taigi, pažymi žurnalistas, eskalacijos logika yra tokia: ekonomiškai nustekenta Europos Sąjunga – pokštas; vienintelis dalykas, kuris rūpi JAV, – tai NATO, ir didžioji dalis jos narių yra „pakete“, kuris Vašingtone skleidžia tokią vyraujančią nuotaiką – su Putinu elgtis taip, tarsi jis būtų Miloševičius, Sadamas Huseinas ar Gadafis. Ir nėra jokių ženklų, kad Obamos komanda būtų pasirengusi de-eskalacijai.

„Vašingtonas žaidžia rusišką ruletę“, – taip dabartinę geopolitinę situaciją ir Antrąjį Šaltąjį Karą apibūdina JAV žurnalistas Pepe Escobar.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!