Izraelio gynybos ministras NATO kolegoms parodė necenzūruotą „Hamas“ žudynių medžiagą, Aljansas pavadino ją šokiruojančia

0
101
- Reklama -

 

Izraelio gynybos ministras Joavas Galantas vaizdo ryšiu susitikęs su NATO šalių kolegomis parodė jiems necenzūruotą vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas „Hamas“ teroristų brutalumas.

Pasak Izraelio gynybos ministerijos, tai žiaurumai prieš Izraelio civilius ir karius, taip pat prieš užsienio piliečius, kurie buvo arba pagrobti, arba nužudyti. Anot NATO šaltinių, vaizdai buvo šokiruojantys, tačiau daugiau detalių nepateikė.

J. Galantas, ministerijos duomenimis, posėdyje sakė: „Tai bus ilgas ir sunkus karas“. Tačiau Izraelis esą jį laimės ir sunaikins „Hamas“, kuris yra žiauri Irano finansuojama organizacija.

„Mes sumedžiosime kiekvieną, kurio rankos suteptos mūsų vaikų krauju“, – sakė ministras, turėdamas omenyje vykstantį Izraelio kontrpuolimą.

J. Galantas, anot duomenų, lygino „Hamas“ su „Islamo valstybe“ (IS), su kuria pastaraisiais metais intensyviai kovojo NATO valstybės.

Kreipdamasis į Izraelio priešus, ministras įspėjo nenuvertint jo šalies. „Mums smogta smarkiai. Tačiau neapsigaukite – 2023 m. nėra 1943-ieji“, – kalbėjo J. Galantas, turėdamas omenyje nacių planus sunaikinti žydus. „Mes tokie pat žydai, tačiau mūsų galimybės dabar kitokios, – pažymėjo ministras. – Izraelio valstybė yra stipri, vieninga ir galinga“.

Rasa Strimaitytė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!