- Reklama -

Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų gynybos štabo viršininkas generolas Thierry Burkhardas pareiškė, kad Vakarų parama Ukrainai gali neapsiriboti vien tik ginklų pristatymu. Jis tai pasakė Paryžiuje, priimdamas kolegą iš Švedijos generolą Micaelį Bydeną, pranešė „Ukrinform“.

„Prezidento ketinimas yra priversti Vladimirą Putiną suprasti, kad mes žinome, kas vyksta Ukrainoje“, – sakė Th. Burkhardas, turėdamas galvoje Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną ir jo pareiškimą, kad į Ukrainą gali būti pasiųsti Vakarų kariai.

Generolas pridūrė, kad europiečiai turi gebėti prisiimti riziką, kad ateinantį dešimtmetį užtikrintų saugumą Europoje.

„V. Putinas konstruoja savo manevrą remdamasis tuo, kad Vakarai niekada neis į Ukrainą ir tenkinsis tik ginklų tiekimu. Privalome jam parodyti, kad jis negalės pasinaudoti tokia logika“, – sakė Th. Burkhardas. Generolas pridūrė, jog karas Ukrainoje nėra antraeilis rūpestis, nes europiečiai patirs jo padarinius.

Pasak generolo, Kyjivas neprašo paramos kariais, bet NATO, į kurią ką tik įstojo Švedija, turi rengtis visiems atvejams.

„Europoje siautėja karas. Negalime leisti, kad tai taptų norma“, – per bendrą spaudos konferenciją sakė M. Bydenas ir pridūrė, kad Švedija yra pasirengusi vykdyti įsipareigojimus, atgrasymą ir gynybą.

Viljama Sudikienė (UKRINFORM)
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!