- Reklama -

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas ketvirtadienį atvyko į Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimą, pasiryžęs sužlugdyti bet kokį lyderių mėginimą pradėti derybas dėl Ukrainos narystės.

Į susitikimą atvykęs V. Orbanas žurnalistams sakė, kad Ukraina dar neatitinka „nuopelnais pagrįstų“ kriterijų įstoti į ES ir kad šis klausimas net neturėtų būti svarstomas. „Mes nuo to nesitrauksime“, – perspėjo jis.

„Dabar nėra jokios priežasties derėtis dėl Ukrainos narystės“, – žurnalistams sakė V. Orbanas. „Mes nustatėme septynias išankstines sąlygas ir net Europos Komisijos vertinimu, trys iš septynių nėra įvykdytos“, – sakė jis.

Nepaisant trūkumų, Europos Komisija lapkritį rekomendavo pradėti derybas. Ukraina ne kartą žadėjo artimiausiais mėnesiais įgyvendinti neįvykdytas reformas. ES lyderiai Briuselyje turi visais balsais nuspręsti, ar blokas nori pradėti stojimo derybas su Kyjivu.

V. Orbanas taip pat užsiminė, kad atskiras sprendimas atblokuoti daugiau nei 10 mlrd. eurų ES lėšų nesušvelnino jo pasipriešinimo. „Vengrija nesieja jokių su ja susijusių klausimų su jokiomis Ukrainos ar kitomis problemomis“, – sakė jis.


Viljama Sudikienė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!