- Reklama -

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Urugvajaus prezidentas Luisas Lacalle Pou aptarė Ukrainos ir Lotynų Amerikos viršūnių susitikimo perspektyvas.

Pasak „Ukrinform“, tai pranešė Ukrainos prezidento kanceliarijos spaudos tarnyba.

„Darbo vizito Argentinoje metu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis susitiko su Urugvajaus prezidentu Luisu Lacalle Pou“, – sakoma pranešime.

V. Zelenskis išreiškė dėkingumą už Urugvajaus poziciją Tarptautinėje jūrų organizacijoje remiant šių metų gruodį priimtą rezoliuciją dėl Rusijos ginkluotos invazijos į Ukrainą įtakos tarptautinei laivybai.

„Šiandien turiu galimybę asmeniškai padėkoti jums ir jūsų šalies žmonėms už paramą Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui“, – sakė jis.

V. Zelenskis teigė, kad Ukraina šiuo metu vykdo įnirtingą kovą su Rusijos kariais mūšio lauke ir tuo pat metu stengiasi įgyvendinti Ukrainos taikos formulę, kuri yra vienas iš pagrindinių politinių instrumentų karui užbaigti.

V. Zelenskis pagyrė Urugvajaus atstovo dalyvavimą trečiajame nacionalinio saugumo ir užsienio politikos patarėjų susitikime dėl Taikos formulės įgyvendinimo.

Jis išreiškė viltį, kad kitų metų sausį Urugvajus dalyvaus ketvirtajame patarėjų susitikime, kuriame, be kita ko, planuojama aptarti pasirengimą inauguraciniam Pasaulinio taikos viršūnių susitikimui.

Gabija Lebednykaitė
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!