- Reklama -

Izraelis ketina užtvindyti palestiniečių grupuotės „Hamas“ tunelius Gazos Ruože jūros vandeniu, rašo leidinys „The Wall Street Journal“.

Anot dienraščio, lapkritį Izraelio gynybos pajėgos (IDF) netoli al-Šati pabėgėlių stovyklos Gazos mieste pastatė penkis didelius vandens siurblius, kurie gali per kelias savaites užtvindyti požeminį tunelių tinklą, pumpuodami tūkstančius kubinių metrų vandens per valandą.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, JAV atstovai teigia, kad Izraelis praėjusį mėnesį informavo amerikiečius apie savo planą, tačiau dar nenusprendė, ar jį įgyvendins.

Pasak dienraščio, JAV prezidento Joe Bideno administracijoje nuomonės šiuo klausimu išsiskyrė: vieni pareigūnai išreiškė susirūpinimą dėl Izraelio plano, kiti teigė palaikantys jo pastangas sunaikinti tunelius.

Gautomis žiniomis, būgštaujama dėl galimos žalos vandeningiesiems sluoksniams ir dirvožemiui Gazos Ruože, jei į juos pateks jūros vandens ir pavojingų medžiagų iš tunelių.

„Nesame tikri, kiek efektyvus bus užtvindymas, nes niekas nėra gerai susipažinęs su tuneliais ir teritorija aplink juos, – cituoja leidinys informuotą šaltinį. – Neįmanoma pasakyti, ar jis bus veiksmingas, nes mes nežinome, kaip jūros vanduo tekės tuneliuose, kur dar niekas anksčiau nėra buvęs”.

Stasys Gimbutis
ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama
- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!