- Reklama -

Vilniaus vicemerui R.Adomavičiui STT pareiškė įtarimus. KK nuotr.

Vyriausiajai rinkimų komisijai panaikinus Vilniaus miesto savivaldybės vicemero R. Adomavičiaus teisinę neliečiamybę, 2012 m. spalio 3 d. Specialiųjų tyrimų tarnybos Vilniaus valdyboje, atliekančioje ikiteisminį tyrimą, jam buvo įteiktas pranešimas apie įtarimą.

R. Adomavičius įtariamas padaręs nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 226 str. 4 d., tai yra tuo, kad pasinaudodamas savo tarnyba, įgaliojimais, pažintimis ir kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojui, savo naudai tiesiogiai reikalavo, provokavo ir priėmė iš asmens 40 tūkst. litų kyšį. Už šią sumą R. Adomavičius turėjo įtakoti Vilniaus miesto savivaldybės įmonės darbuotojus, kad šie nesudarytų sąlygų asmens atstovaujamai bendrovei sutrukdyti būti pripažintai laimėtojai minėtos įmonės vykdomame 8 mln. vertės darbų viešajame pirkime ir, kad šių darbų vykdymo sutartis su ja būtų pasirašyta.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!