- Reklama -

Anglijos lietuviai išsiuntė LR Prezidentei ir teisėsaugos vadovams pareiškimus, kuriuose išreikštas susirūpinimas dėl D.Kedžio dukrelės pasimatymo su biologine motina vietos (Agnės Gredeckaitės nuotraukos)

Didžiosios Britanijos lietuviai kreipėsi į LR Prezidentę Dalią Grybauskaitę, teisingumo ministrą Remigijų Šimašių, vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį, generalinį prokurorą Darių Valį ir generalinį policijos komisarą Vizgirdą Telyčėną , prašydami atsižvelgti į D.Kedžio dukrelės interesus ir pakeisti pasimatymų su biologine motina L.Stankūnaite vietą.

„Mes, Didžiosios Britanijos lietuviai, išreiškiame susirūpinimą dėl D.Kedžio dukrelės priverstinių pasimatymų su biologine motina L. Stankūnaite, kurie vyksta viename iš Kauno policijos komisariatų. Tokia aplinka nėra tinkama mažametės susitikimams su biologine motina, kadangi minėta aplinka traumuoja mažametę, ypatingai, kaukėtų apsauginių apsupty, kurie lydi mergaitę“, – rašoma Anglijos lietuvių pareiškime.

„Remiantis Vaiko teisių konvencijos, prie kurios Lietuva prisijungusi 1992 01 18, ratifikuota 1995 07 03, 3 straipsnio 1 dalimi, kurioje įtvirtinta nuostata, kad: imantis bet kokių vaiką liečiančių veiksmų, nesvarbu, ar tai darytų valstybinės ar privačios įstaigos, užsiimančios socialiniu aprūpinimu, teismai, administracijos ar įstatymų leidimo organai, svarbiausia – vaiko interesai. Reikalaujame, kad nors kartą būtų ginamas vaiko interesas ir pasimatymų vieta būtų pakeista į kitą aplinką, kuri mažiau traumuotų mergaitę, pavyzdžiui, į vaikų darželį, kurį lanko D.Kedžio dukrelė“, – savo pareiškime Prezidentei ir teisėsaugos vadovybei rašo Anglijos lietuviai.

„Remiantis tuo, kas aukščiau išdėstyta, mes, Didžiosios Britanijos lietuviai, išreiškiame palaikymą išplatintam pareiškimui dėl D. Kedžio dukrelės pasimatymų su biologine motina vietos pakeitimo, o sprendžiant mergaitės gyvenamosios vietos nustatymo klausimą teisme metu, pageidaujami, kad būtų atsižvelgta į mažametės nuomonę bei norus ne tik vykdant imperatyvūs LR CK 3.164 str. 1 d., LR CK 3.177 str., Civilinio Proceso kodekso 380 str., t.y., kad teisme būtų išklausyta mergaitės nuomonė, nes ji savo nuomonę sugeba išreikšti, reikalavimai. Tą gali padaryti teisėjai tiesiogiai, neįtakojant nei globėjai, nei motinai. Į mergaitės nuomonę ir norus teismas privalo atsižvelgti. Nagrinėjant minėtą klausimą dėl mažametės gyvenamosios vietos nustatymo reikalaujame, kad būtų atsižvelgta į Vaiko teisių konvencijos 12 straipsnio, 2 dalį, kurioje sakoma, kad vaikui būtinai suteikiama galimybė būti išklausytam bet kokio jį liečiančio teisminio ar administracinio nagrinėjimo metu tiesiogiai arba per atstovą ar atitinkamą organą nacionalinių įstatymų numatyta tvarka“, – rašo šiandien Lietuvos Prezidentei ir teisėsaugos vadovams išsiųstame laiške Anglijos lietuviai.

KK inf.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!