- Reklama -

Jolanta Blažytė

Leidinys „Politico“ praneša, kad šiuo metu vyksta intensyvios būsimo NATO vadovo paieškos.

Tarp kandidatų – nemažai žinomų pavardžių, bet, štai, mūsų Premjerės I. Šimonytės pavardės neradau… Turbūt vyriausybės kanceliarija pamiršo su šiuo leidiniu sudaryti viešinimo paslaugų sutartį…

Leidinio „Politico“ kalbinti pašnekovai atskleidžia, kokie reikalavimai yra keliami būsimam NATO vadovui:

„Jis turi būti europietis, sugebantis tampriai bendradarbiauti su bet kuriuo JAV prezidentu. Tai turi būti žmogus, kuris palaiko Ukrainą, bet neagresyvus, kad neišgąsdinti tų šalių, kurios nenori provokuoti Rusijos. Jis turi turėti pakankamai aukštą poziciją, kad galėtų vienu metu gauti 31 NATO šalies palaikymą, o svarbiausia – JAV“.

Na, atrodo, kad mūsų Premjerė, kad ir kaip ten bebūtų, tikrai neatitiktų šių reikalavimų: ar galima, būnant TS-LK komandos nare, negąsdinti tų šalių, kurios nenori provokuoti Rusijos? Aišku, kad negalima…..Ar galima, būnant TS-LK komandos nare, bendrauti su bet kuriuo JAV prezidentu, net ir su pačiu D. Trumpu? Aišku, kad negalima…

Taigi, faktas kaip blynas: mūsų Premjerė tarp kandidatų į NATO vadovus neminima, reikalavimų neatitinka. Ir gal nebereikia čia tam „viešinimui“ pinigų švaistyt…

O kokios pavardės minimos?

Tai pirmiausia EK pirmininkės U. Von der Leyen. Bet bėda ta, kad jos, kaip ES pirmininkės, kadencija baigiasi tik 2024 m., o NATO vadovo jau reikia šią vasarą.

Toliau – Nyderlandų premjeras Mark Rutte. Ekspertų vertinimu, ši kandidatūra yra visiškai tinkama, nes M. Rutte turi didžiulę bendravimo su NATO šalių lyderiais patirtį, be to, Nyderlandai nėra agresyviai nusiteikę Ukrainos konflikto atžvilgiu.

Leidinys „Politico“ dar mini Ispanijos premjero, D. Britanijos gynybos ministro, Kanados vice-premjero, Rumunijos ir Slovakijos prezidentų, Estijos premjerės pavardes.
Estijos premjerės kandidatūra čia pat abejojama dėl šios politikės „aštrumo“.

„Greičiausiai tai bus žmogus iš Šiaurės ar Vakarų Europos“, – reziumuoja „Politico“.

Taigi, jeigu ką, tai NATO vadovo vakansija dar laisva. Jei kas norėtumėte – tai prašom. Tik svarbu vengti agresyvumo. Mat toks dalykas, kaip „agresyvumas“, labai tinka, pavyzdžiui, tada, kai norima nukreipti minią tinkama linkme, bet visiškai netinka karjeros darymui. Netinka jis net kariniame aljanse, o ką jau kalbėti apie kokį nors Šveiko alaus fabriką.

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!