- Reklama -

Kreta – didžiausia Graikijos sala, kurioje kiekvienas ras ką nors sau. Nesvarbu, ar ieškote poilsio, nuotykių ar domitės istorija ir kultūra, atostogos Kretoje tikrai patiks visų tipų keliautojams. Susipažinkime, ką siūlo ši nuostabi sala!

Poilsis: įspūdingi Kretos paplūdimiai

Tiems, kuriems norisi ramių atostogų bei kurie nori gerai pailsėti, Kretos įspūdingi paplūdimiai bus pagrindinis traukos objektas. Skaidrus vanduo ir auksinis smėlis yra tai, kas padės atsipalaiduoti ir užmiršti visus kasdienius rūpesčius. Laikoma, jog Kretos paplūdimiai yra vieni gražiausių Viduržemio jūros regione. Populiariausi – Elafonisi, Balos ir Vai paplūdimiai. 

Nuotykiai: žygiai į kalnus ir tarpeklius

Jei ieškote nuotykių, Kreta tikrai turi, ką jums pasiūlyti. Šios salos kraštovaizdis labai įvairus ir neretai atimantis žadą, dėl to čia populiarūs pėsčiųjų žygiai, kopiant į kalnus bei keliaujant link garsiojo Samarijos tarpeklio. Kretoje yra labai daug takų, leidžiančių savomis kojomis pasiekti gražiausias salos vietas, tad kiekvienas nesunkiai išsirinks sau labiausiai tinkantį maršrutą. 

Lankytinos vietos: senovės griuvėsiai ir turtinga istorija

Istorijos ir kultūros mylėtojams Kreta – tai saugomų archeologinių vietovių ir senovės griuvėsių lobynas. Kadaise saloje klestėjo Mino civilizacija, kurios rūmų ir miestų griuvėsius vis dar galima pamatyti tokiose Kretos vietose, kaip Knosas ir Festos. Salos istorijoje ryškų įspaudą paliko Bizantijos bei Venecijos valdymas, o tai atsispindi jos architektūroje ir mene. 

Virtuvė: skirtingų skonių sintezė

Be lankytinų vietų, dar viena priežastis, kodėl verta nukeliauti į Kretą – salos virtuvė. Joje persipina Viduržemio jūros regiono bei Artimųjų Rytų skoniai, o daugiausiai dėmesio skiriama šviežioms jūros gėrybėms, alyvuogių aliejui ir daržovėms. Tradiciniai Kretos patiekalai: dolmades (įdaryti vynuogių lapai), musaka (baklažanų ar bulvių ir maltos mėsos apkepas) ir dakos (Kretos brusketos versija). 

Taigi, atostogos Kretoje tikrai patiks kiekvienam. Nuostabūs paplūdimiai, įspūdingas kraštovaizdis, žvilgsnis į senovės istoriją ir gardūs patiekalai – visai nenuostabu, kad ši sala yra populiari atostogų kryptis. Na, o jei dar neturite bilietų, visi skrydžiai į Chaniją čia. 

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!