- Reklama -
Laikinasis generalinis prokuroras R.Petrauskas uždegė žalią šviesą A.Paulausko bruktai versijai - D.Kedžio nužudymą pavedė tirti A.Paulausko bičiuliui (KK nuotr.)

Laikinasis generalinis prokuroras R.Petrauskas, atrodo, siekia, kad Drąsiaus Kedžio mirties aplinkybės nebūtų ištirtos – jis savo įsakymu Drąsiaus Kedžio nužudymo bylą iš Kauno apygardos prokuratūros perdavė tirti Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentui. Tam pačiam, kuriam jau daug metų vadovauja senas Artūro Paulausko bičiulis A.Kliunka, ir kuris yra pasižymėjęs kaip “juodasis” Generalinės prokuratūros skyrius, sugebėjęs “Mažeikių naftos” generalinio direktoriaus G.Kiesaus, jo sūnaus ir vairiuotojo žmogžudystės bylą ištirti tik kaip “žmogžudystę dėl vagystės” ir nuslėpti šios žiaurios žmogžudystės užsakovus. Kaip "Karštam komentarui" yra pasakojęs liudininkas, prieš Generalinei prokuratūrai apklausiant liudytojus G.Kiesaus nužudymo byloje, jie pirmiausia praeidavo instruktažą vienoje privačioje saugos tarnyboje.

Šis A.Kliunkos vadovaujamas Generalinės prokuratūros skyrius dar žinomas kaip puikiai vykdantis politinius užsakymus – kai A.Kliunkos bičiulis A.Paulauskas buvo Seimo pirmininkas, Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas išsijuosęs tyrė A.Paulausko ir jo pilkuoju kardinolu vadinamo A.Sadecko pareiškimus dėl šmeižto ir kėlė šmeižto bylas politiniams konkurentams.

Šitoks laikinojo generalinio prokuroro R.Petrausko žingsnis – D.Kedžio nužudymo bylos tyrimo perdavimas A.Kliunkos skyriui – jau dabar leidžia spėti, kuo baigsis šis tyrimas. A.Kliunkos skyriaus prokurorai greičiausiai ištirs, kad tai Drąsius Kedys esą nužudė teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę, o paskui slapstėsi po lapais, sušalo ir numirė. To įrodymas – prie Kedžio kūno rastas numestas pistoletas, kuriuo, kaip įtariama, ir yra nušautas teisėjas J.Furmanavičius. O sulaikytam D.Kedžio draugui A.Žiliui, kaip matome, bus priskirtas bendrininkavimo vaidmuo – kad vairavo autobusiuką, kuris buvo panaudotas žmogžudystėje, visiškai netiriant versijos, kad šis autobusiukas galėjo būti D.Kedžio priedanga fotografuoti VIP pedofilus (juk būtent šitos medžiagos juodieji teisėsaugininkai ir ieškojo).

Prielaidą, kad būtent taip bus ištirta ši juoda byla, kurios scenarijus, kaip manoma, buvo kuriamas viename juodojo pastato su kreivais langais kabinete, leidžia susidaryti 2009 m. spalio 5-osios įvykiai: tą vakarą A.Kliunkos bičiulis Artūras Paulauskas neišlindo iš televizijų, aiškindamas, kad prokuratūra kaip pagrindinę versiją turi tirti tik šią – kad tai Kedžio darbas.

Dabar R.Petrauskas uždegė žalią šviesą A.Paulausko brukte bruktos versijos tyrimui – D.Kedžio mirties aplinkybes pavedė ištirti prokurorui A.Kliunkai – įtariamo pedofilo Andriaus Ūso meilės “specialisto” V.Gaivenio laidose – A.Paulausko bičiuliui.

KK inf.

2010-04-21

- Reklama -

KOMENTUOTI

Įrašykite savo komentarą!
Čia įveskite savo vardą
Captcha verification failed!
CAPTCHA vartotojo vertinimas nepavyko. Prašome susisiekti su mumis!